Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Mördare mot sin vilja

Mördare mot sin vilja

Inbunden bok Wahlström & Widstrand. 256 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Wahlström & Widstrand. 1:a svenska uppl. 1999. 256 s. Inbunden. Översättning Magnus Dahnberg. Alexandra Marinina" är pseudonym för Marina Aleksejeva. Hon är den största ryska litterära exporten sedan Tolstoj. Hennes böcker har sålt i över 12 miljoner exemplar. - En deckare från det moderna Moskva, en stad där det årligen begås dubbelt så många mord som i New York och där nyrikedom, girighet och organiserad brottslighet är en dela va vardagen. Marinina heter egentligen Marina Aleksejeva (f 1957) och började efter doktorsexamen i rättsvetenskap arbeta som kriminolog och analytiker vid juridiska institutet i Moskva. Hon är en av få kvinnliga ryska poliser som blivit överstelöjtnant. Det är kanske så att hon inte vill få ut mer av det. Hennes läsare i Ryssland ? och de är oerhört många ? gillar att hon i sina deckare beskriver landet som om det vore en alldeles normal nation. Det vi i väst förknippar mest med det stora landet i öster ? korruption, maffia, alkoholism, nyrikedom ? poängteras inte särskilt, det noteras bara som någonting vardagligt. Man slipper babusjkadockor och annan rekvisita som annars omhuldas av västerlänningar när de försöker skildra Ryssland. Hon är duktig på intrig fast hon komplicerar så mycket hon orkar. Men här finns alla klassiska dramaturgigrepp. En bärande del i romanen handlar om en kvinna i fara, här finns en gangster med huvudet på skaft, en ful medhjälpare med huvudet på ännu mera skaft, en pågående familjetragedi och ett par äldre män varav den ene fungerar som den unga, skickliga huvudpersonens mentor."

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789146174523
Titel
Mördare mot sin vilja
Författare
Alexandra Marinina
Förlag
Wahlström & Widstrand
Utgivningsår
1999
Omfång
256 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
158 x 232 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
474 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Hon är den största ryska litterära exporten sedan Tolstoj. Hennes böcker har sålt i över 12 miljoner exemplar. Hon räknas som en av de mest betydelsefulla kvinnorna i Ryssland idag. Alexandra Marinina skriver deckare från det moderna Moskva, där det årligen begås dubbelt så många mord som i New York, och där nyrikedom, girighet och organiserad brottslighet är en del av vardagen. I en rad Marininadeckare får vi följa inspektör Anastasia Kamenskaja i hennes arbete som utredare vid Moskvapolisens våldsrotel. Mördare mot sin vilja börjar med ett mord i Moskvas tunnelbana. Ett brottssyndikat förser amerikanska agenter med militärteknisk information och vid ett överlämnande i tunnelbanan misstänker några av ligans medlemmar att en ung kvinna bevittnat händelsen... Alexandra Marinina (pseud f Marina Aleksejeva) är född 1957 i S:t Petersburg. Hon är docent i rättskunskap och kriminolog och f ö en av få kvinnor inom den ryska polisen med överstelöjtnants grad. Nyligen beslutade hon dock att lägga uniformen på hyllan och ägna sig åt skrivandet på heltid. Sammanlagt har det hunnit bli 18 böcker!