Zazzis mat : med smak av Italien
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2005. 196 sidor.
Mycket gott skick. ..............// En djupdykning i det italienska köket bjuder på fantastiska råvaror och utsökta smaker. Det är också det kök som ligger Alexandra Zazzi närmast hjärtat. Här delar hon med sig av sina favoriter bland italienska klassiker och moderna varianter - drygt 120 reept att använda till buffén, familjemiddagen, vardag och fest. Eller när du bara vill ha något litet att knapra på . Buon appetito!
Förlagsfakta
- ISBN
- 9127356426
- Titel
- Zazzis mat : med smak av Italien
- Författare
- Zazzi, Alexandra
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 196 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 260 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 900 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utmärkande för det italienska köket är de fantastiska råvarorna och utsökta smaker. Det är också den mat som ligger Alexandra Zazzi allra närmast. Här presenterar hon det bästa som Italien har att erbjuda bland buffémat, varmrätter, bakverk och desserter. Dessutom ger hon en inblick i den unika italienska kaffekulturen.
Detta är en riktig allroundkokbok som kan användas både till en större middag med många gäster, eller för den lilla familjen en vanlig vardag efter jobbet. Italienska klassiker varvas med moderna, nyskapade rätter där inspirationen ibland hämtats på annat håll än Italien.
Hur vet man att fisken är färsk? Hur får man köttet perfekt rosa? Hur förbereder och planerar man bäst en buffé? Många fakta och tips ger hjälp i köket och gör att boken också fungerar som en grundläggande handbok i matlagning.
Alexandra Zazzi
arbetar som kock och matskribent. Hon växte upp i Rapallo i norra Italien, men bor i dag i Göteborg där hon driver den italienska delikatessbutiken Pasta e Panini. Hon är en regelbunden medarbetare i Aftonbladet och Matmagasinet.