SÅ RÖKER DU KÖTT OCH FISK
Inbunden bok. Bokförlaget Settern, Örkelljunga. Första uppl. 2000. 96 sidor.
Nära nyskick.
Boken är en gallrad biblioteksbok. Den är varsamt hanterad. Inga märken eller markeringar förutom bibliotekets egen stämpel. Inget 'bokhylleslitage' på pärmarna. som är inplastade. (Praktiskt när man ska använda boken i matlagning!)
SÅ RÖKER DU KÖTT OCH FISK - en faktabok som passar alla - från nybörjare till kunniga rökare. Författaren ALF ANDERSSON tar upp allt - från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk - till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Boken visar hur du varm- och kallröker fisk som t.ex. lax, böckling och ål. Även rökning av kött så som kassler, rådjurslår, kyckling, fläsk och skinka. Du får också lära dig hur du tillreder och röker korv och charkuterivaror. FÖR DEN SOM VILL BYGGA SIN EGEN RÖK finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar. Författaren lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska. Härliga inspirerande foton i färg av BO WAHLÉN, tydliga instruktiva teckningar av författaren.
Tvärformat. 17,5 x 24,5 cm. 402 g
Förlagsfakta
- ISBN
- 9175865130
- Titel
- Så röker du kött och fisk
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 175 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 377 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Så röker du kött och fisk är en faktabok som passar alla från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Författare lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska.
Bygg din egen rök
För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar. Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå.
Många recept, samt hur man gör och röker korv!
Ytterligare författare: Andersson, Alf