Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Zarafa : historien om en giraffs väg från mörkaste Afrika till hjärtat av Paris

Zarafa : historien om en giraffs väg från mörkaste Afrika till hjärtat av Paris

Inbunden bok

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Svenska förlaget, Stockholm. | 1999 | Förlagsband, skyddsomslag. 8:o | 214, [2] s. : ill. ; 20 cm | 91-7738-517-9 | Denna bok är förlagsny. | Språk: Svenska ------ Mer info: "En dag stötte jag på en märklig notis i New Yorker om en giraff som hade anlänt till Jardin des Plantes i Paris 1827 - märklig därför att denna första giraff som någonsin setts i Frankrike hade gått hela vägen från Marseille till Paris efter att ha seglat från Egypten. Jag läste allt jag kom över om giraffen och konstaterade att historien berättades gång på gång, av forskare, journalister, historiker, romanförfattare och' barnboksförfattare, serietecknare och målare. Hela tiden ackumulerades en härva av detaljer som var hopplöst otillförlitliga. Giraffens krönikörer, däribland jag själv, hade blivit betagna av hennes historia; med myter och allt; och som om vi varit utsatta för en faraos förbannelse över gravplundrare var vi så förhäxade att vi återgav ett underverk och inte fakta..." Michael Allin

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9177385179
Titel
Zarafa -historien om en giraffs väg från mörkaste Afrika till hjärtat av P.
Författare
Michael Allin
Förlag
Telegram Bokförlag
Utgivningsår
1999
Omfång
214 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
122 x 195 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
317 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En giraffs sällsamma historia Ramberättelsen handlar om giraffen Zarafas väg från Egypten, via Marseille per fartyg och till Paris till fots, år 1826. Hon är en gåva till den franske kungen. Samtidigt speglar boken dåtidens strömningar inom politik, naturvetenskap och samhälle.