Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Dikter till tröst

Dikter till tröst

Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 240 sidor.

Nära nyskick. Pappersband. I stunder när livet känns svårt kan vi vända oss till lyriken för att finna hopp och tröst. Denna antologi innehåller poesi från skilda tider och platser, men tonvikten är lagd vid vårt svenska diktarv. Här finns dikter till stöd och hjälp - ord som kan ge ljus i mörkret.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9151845695
Titel
Dikter till tröst
Författare
Bennet, Amelie
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2006
Omfång
240 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
134 x 190 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
355 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vårt behov av tröst är oändligt, skrev en gång Stig Dagerman. Och så är det nog – i många olika livssituationer behöver vi ord som kan förmedla hopp och meningsfullhet. Denna antologi innehåller 190 dikter till stöd och hjälp.

Lyriken har alltid varit en tillflykt i livets svåra stunder. Genom århundradena har människor försökt sätta ord på tanken att det kan finnas ljus även i mörkret.
Dikter till tröst innehåller dikter från hela världen och från alla tider. Tonvikten är lagd vid vårt svenska diktarv, och många av våra mest älskade poeter finns självklart med, såsom Karin Boye, Edith Södergran, Pär Lagerkvist, Hjalmar Gullberg, Tomas Tranströmer, Bo Setterlind och Kristina Lugn. Dikter som är välkända för många samsas med sådana som kan bli nya kära bekantskaper för läsaren.
De utländska rösterna finns också representerade: äldre namn som John Donne, Emily Dickinson och William Shakespeare, och nutida som den nyligen bortgångna Vizma Belsevica och Bei Dao, för att nämna några.
Allt som allt får läsaren möta närmare 120 diktare, från Sappho (600-talet f.Kr.) till Sara Hallström (f. 1979). Huvuddelen av dikterna är dock hämtade från de senaste drygt femtio åren.
Texterna är uppställda alfabetiskt, efter författarnamn. För att lätt kunna hitta en dikt finns ett titel- samt ett förstarads-register. Författar- och översättarregistret ger besked om födelse- respektive dödsår. Boken ansluter till De vackraste kärleksdikterna i format och layout.