Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Amorina

Amorina

Nyskick. Albert Bonniers Förlag 2001 473s Ppb+so ISBN 91-0-056932-1 ,Nyskick.,9100569321,

Enhetsfrakt till Sweden: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9100569321
Titel
Amorina
Författare
Bengt Anderberg
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
1999
Omfång
473 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 222 mm Ryggbredd 36 mm
Vikt
883 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Romanen Amorina skildrar min släkts otroliga och därför hopljugna öden från 1830 till cirka 1935. Ett århundrade som nu ter sig nästan paradisiskt. Fredens, ångans och elektricitetens århundrade: dock avbrutet av det första världskriget, ursprunget till vårt nuvarande elände.
 Amorina är samlingsnamnet på alla bokens kvinnor Amorina, Amanda, Ramona, Lärarinnan, den oskuldsfulla Jacobea och den lättsinniga Lydia. En gosses dröm om de ouppnåeliga kvinnorna. Romanens män omkommer av kärlek eller till följd av kärlek.
 O, alla drömgestalter som befolkade min barndom! De tog kroppslig gestalt vid skrivmaskinen och jag såg dem uppleva sina invecklade, hemska och rörande äventyr på ön Hisingen eller i Göteborg. Svärmare, intrigörer, fyllbultar och kärleksfulla människor vandrade på gatorna eller genom Hisingens bondbyar. Många stupade i Koleran eller dog i Deliriums Tremens, en del var odödliga, några förvandlades till änglar. Medan kärleken slog ut från hus till hus bara man öppnade ett gammaldags fönster med stora, kristallklara rutor. En stråle av kvällssolen föll på en svart buffé med mörkgröna, välvda skåpfönster, som måste bevara en hemlighet. Också buffén tar form och visar sig bestå av virke från Paradisets två träd, Livets och Kunskapens. Buffén har mycket att berätta om flydda tider i Tvåflodslandet. Om Swedenborgare, påven och påvinnan, om författaren Almqvist som uppträder under förfalskarnamnet Almgren, om Viktor Rydberg i tillvarons nedan, om den före detta boxaren Farfar och den före detta frireligiösa Farmor och om hur de fick mig, ett hittebarn, son av renhjärtade föräldrar som inte klarade av livet.Bengt Anderberg
Antikrigsromanen Kain, barnboken Niklas och Figuren, diktsamlingar, erotiska noveller, radiodramatik, kåserier Bengt Anderberg (f. 1920) har under sin mer än femtio år långa litterära bana varit en gränsöverskridare, som obesvärat rört sig mellan olika genrer. Med Amorina återvänder han till romanformen och förmedlar mycket starka känslor och tankar om livet som sorg och lycka, om kärlek och död, ont och gott, banalt och sublimt, i en alldeles storartad, sprudlande vital roman.