Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Pengar, pengar, pengar

Pengar, pengar, pengar

Häftad bok Söderström. 1 uppl. 2011. 162 sidor.

Nära nyskick. Undertitel: En bok om ett värdetransportrån
Upplaga: 1
ISBN: 9789515228499
Språk: Svenska
Vikt: 178 g
I mitten av 2000-talet var det nästan vanligare att råna värdetransporter än att rycka väskor ur gamla tanters händer. Samhället och polisen tycktes stå fullkomligt maktlösa.

Värdetransportrånen har dock minskat på senaste tiden. Kanske är det för att många av dem som bedöms utgöra kärnan av värdetransportrånarna lagförts och sitter på olika fängelser runt om i Norden och avtjänar straff.

En av dem som till slut åkte fast är Anders Adali. Han har skrivit den här boken, och mig veterligen är det första gången vi får komma in bakom kulisserna på riktigt. Aldrig tidigare har läsarna så ingående och detaljerat fått följa med när värdetransportrån planeras och utförs. Aldrig tidigare har vi så enkelt fått tränga in i hjärnan på en yrkeskriminell och förstå hur han betraktar sig själv och sin livsväg. Aldrig tidigare har vi fått se verklighetens grova brottslighet i ett så avskalat och tydligt ljus. Men samtidigt är det skönlitteratur vi talar om. Adali fabulerar, fantiserar och framställer en historia som tar läsaren i handen och drar med honom in i betongdjungeln.

Adali är ärlig - hans identitet var att vara kriminell. Han ville upp, på vilka villkor som helst. Det gör den här boken till en intressant beskrivning över en av vår tids mest lukrativa och aggressiva brottstyper, men framför allt över en del av vår tids mentalitet.

Adali skriver: "Jag befann mig i en ond cirkel, ville alltid ha mer: bilar, båtar, klockor, semestrar ... och allt kostade."

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789515228499
Titel
Pengar, pengar, pengar
Författare
Anders Adali
Förlag
Söderström
Utgivningsår
2011
Omfång
162 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
134 x 195 mm Ryggbredd 12 mm
Vikt
178 g
Språk
Svenska