Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

Förlagsfakta

ISBN
9789173319959
Titel
A-huset : brutalism på svenska
Författare
Bergström, Anders
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2020
Omfång
167 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
230 x 280 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
1286 g
Språk
Svenska
Baksidestext
 Brutalism på svenska
Det har stormat kring A-huset på Östermalm i Stockholm ända sedan det stod färdigt 1970. Den tidigare arkitekturskolan har av vissa kallats fängelse och krav på rivning har hörts. Andra har i den skulpturala betongbyggnaden sett ett exempel på svensk brutalism med stora konstnärliga kvaliteter.Bokens tolv skribenter berättar om hur A-huset formades av en tid som genomsyrades av framtidsoptimism och demokratiska ideal. Ett rikt material av fotografier och ritningar ger inblickar i det omsorgsfulla arkitektarbetet.   I korta kapitel beskrivs A-huset ur olika perspektiv. Ämnen som berörs är bland annat byggnadens rötter i svensk byggnadstradition, omsorgen om detaljerna och byggnaden som pedagogiskt verktyg. Här skulle arkitekter utbildas för att kunna bidra till den pågående moderniseringen av Sverige.
Boken bjuder på en unik samling fotografier av arkitekturfotograf Sten Vilson från tiden för byggnadens färdigställande 1970, varav merparten publiceras för första gången. Nytagna bilder av fotograf Måns Berg visar byggnadens förankring i den svenska byggnadstraditionen.Redaktionskommitté
Anders Bergström, Ingegärd Gyllenswärd, Carl Hansson och Anna Nittve   Inbjudna skribenter
Kerstin Barup, Fredric Bedoire, Johan Deurell, Mari Ferring, Adrian Forty, Mark Isitt, Christina Pech och Frida RosenbergBoken har designats av den prisbelönte formgivaren Johannes Molin.