Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Den svenska matsvampens historia : nedslag och utvikningar från 1600-tal till nutid

Den svenska matsvampens historia : nedslag och utvikningar från 1600-tal till nutid

Inbundna böcker. Carlsson. 1 uppl. 2013. 622 sidor.

Den svenska matsvampens historia är ett storslaget och banbrytande arbete, som behandlar tiden från 1600-talet fram till idag. I Sverige har svampen inte någon särskilt lång historia, den har utgjort föda för svin och herrskap; allmogen och folket har förhållit sig avvaktande och skeptiskt. Hirell avhandlar mycket i denna bok: svamparnas namn, deras förekomst i tidiga och senare kokböcker, kungarnas särskilda intresse för svampar som mat. Man kan läsa om hur folkupplysningen om svamp har bedrivits, om hur torghandeln utvecklats. Hirell skriver även om olika svampsorter, om exkursioner och odlingar och smak och giftighet. Och mycket mer.

Förlagsfakta

ISBN
9789173315661
Titel
Den svenska matsvampens historia : nedslag och utvikningar från 1600-tal till nutid
Författare
Hirell, Anders
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2013
Omfång
622 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
176 x 249 mm Ryggbredd 42 mm
Vikt
1590 g
Språk
Svenska