Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
LO : 1900-talet och ett nytt millennium

LO : 1900-talet och ett nytt millennium

Inbunden bok Bokförlaget Atlas. 1 uppl. 2012. 431 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Bortsett en dedikation på första uppslagets högra sidas övre del är inlaga i närmast nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173894197
Titel
LO : 1900-talet och ett nytt millennium
Författare
Anders L. Johansson - Lars Magnusson
Förlag
Bokförlaget Atlas
Utgivningsår
2012
Omfång
431 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
165 x 225 mm Ryggbredd 35 mm
Vikt
876 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Till LO:s hundraårsjubileum 1998 utkom en jubileumsskrift av det ovanligare slaget; öppenhjärtlig och analyserande. Anders L Johansson och Lars Magnusson har 14 år senare arbetat om den gamla texten och skrivit till flera nya kapitel. Med Saltsjöbadspolitiken och den svenska modellen som politisk och facklig inramning blottlägger författarna LO:s kamp i de fackliga hjärtefrågorna; den solidariska lönepolitiken, det fackliga samhällsinflytandet, arbetsmiljön och striderna kring löntagarfonderna. Det turbulenta 1980- talet och den djupa 1990-talskrisen följdes av ett nytt millenium då EMU, Vaxholmskonflikten och alliansens politik har bidragit till att förändra villkoren för fackligt arbete. Då Wanja Lundby-Wedin lämnar över som ordförande till Karl-Petter Thorwaldsson är det en ny verklighet som LO sedan en tid går till mötes. Hur ska det fackliga löftet till medlemmarna förstås och tolkas, går det att ställa om den en gång så framgångsrika svenska modellen till den nya tiden? Anders L Johansson och Lars Magnusson fortsätter i denna bok det ekonomisk-historiska forskningsarbetet som påbörjades med LO andra halvseklet.