Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sigrid & Isaac

Sigrid & Isaac

Inbunden bok. Norstedts. 2 uppl. 2009. 369 sidor.

Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789113023946
Titel
Sigrid & Isaac
Författare
Anders Wahlgren
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2009
Omfång
369 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
156 x 233 mm Ryggbredd 29 mm
Vikt
732 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det här är berättelsen om konstnärsparet Sigrid Hjertén och Isaac Grünewald; om deras kärlek, konstnärsskap och kamp för överlevnad i en svår tid som i mycket påminner om vår. Boken är delvis baserad på den framgångsrika filmen Sigrid & Isaac.

Sigrid och Isaac är två unga konstnärer som 1909 beger sig till Paris för att möta den moderna konsten på Henri Matisses målarskola.
I Sverige får paret tidigt känna på motstånd - de antisemitiska hoten som Isaac, och till en del Sigrid, utsattes för är skakande läsning. Isaac stängs ute för att han är jude och Sigrid får inte ställa ut för att hon är kvinna. De bestämmer sig då för att ställa ut tillsammans. De stöttade varandra och samtalade mycket om sitt måleri.
1920 flyttar de tillbaka till Paris. Isaac får alltfler uppdrag i Stockholm och Sigrid lever tidvis ensam med sonen Ivàn i Paris. Ensamheten blir till sist för svår och 1932 bryter hon samman. Isaac ser till att hon får vård på det nyöppnade Beckomberga sjukhus. Själv börjar han sin kamp mot de svenska brunskjortorna. På Konstnärklubben 1934 konfronteras han med nazistiska konstnärer.
När Sigrid får flytta hem igen, förbättras deras förhållande. Sigrid målar för fullt och Isaac ordnar 1936 hennes stora utställning på Konstakademien. Men Sigrid blir allt sämre och hon kommer att bli kvar på sjukhuset fram till sin död 1948. Isaac omkommer 1946 i en flygolycka på väg hem från Oslo. Två år senare dör Sigrid av en felaktigt utförd lobotomering.
Sigrid & Isaac är ett stycke gripande nutidshistoria speglat genom två av våra största moderna konstnärer.