Cajun och kreolköken
Inbunden bok. Västerås : Ica. 1995. 96 sidor.
Nyskick.
Vackert tillnamn överstruket.
I Louisiana i USA lever en fransk minoritetsgrupp som kallas cajuns eller cajunfolket. Lynn Andersen, som är född och uppvuxen i Sydstaterna där cajunfolket slog sig ned, har i den här boken sammanställt 135 recept på klassiska cajunrätter lagade enligt nya metoder - utan att den speciella cajunsmaken gått förlorad.
Cajun- och kreolköken är matlagning från ett annat århundrade. Cajunköket är bastant mat från landet och kreolköket är finare matlagning, men efterhand har de två köken smält samman.
Lynn Andersen är känd matskribent i Danmark och har skrivit flera kokböcker. Hon är utbildad i näringslära och hushållsekonomi.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9153416791
- Titel
- Cajun och kreolköken
- Författare
- Andersen, Lynn - Fischer, Michael - Rolf, Signe
- Förlag
- Västerås : Ica
- Språk
- Svenska