Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Trädgård i stan

Trädgård i stan

Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2008. 112 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Översättare: Westerstål, Ulla-Märta
Fotograf: Wooster, Steven
Forum
Utgivningsdatum: 2008-03-05
112 sidor
Illustrerad: Ja
Inbunden Mått: 230 x 228 mm Ryggbredd: 15 mm
Vikt: 621 g
Språk: Svenska
Katalogsignum: Qe BIC: WM, 2ACSW
Trädgård : allmänt


Bakgårdar, balkonger, takterrasser, grönytor kring husen … det finns många möjligheter att ha en trädgårdsoas mitt i stan. Man kan skapa en grönskande balkongdjungel med ormbunkar, bambu, gräs och murgröna eller en blomstrande, häckomgärdad uteplats med rosor och pelargoner.
Odlingsbetingelserna är ofta extra bra eftersom det är betydligt varmare inne i stan än utanför. Och även på en liten yta kan man ha mängder med växter om man bara planerar i förväg med tanke på ljus- och vindförhållanden och tänker på att utnyttja höjden. Fuchsior, blomstertobak, lavendel, rosor och klematis liksom tomater och kryddörter är utmärkta stadsväxter.
Andi Clevely har med sin stora kunskap om odling i olika miljöer

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789137131849
Titel
Trädgård i stan
Författare
Clevely, Andi
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2008
Omfång
112 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
230 x 228 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
621 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Bakgårdar, balkonger, takterrasser, grönytor kring husen det finns många möjligheter att ha en trädgårdsoas mitt i stan. Man kan skapa en grönskande balkongdjungel med ormbunkar, bambu, gräs och murgröna eller en blomstrande, häckomgärdad uteplats med rosor och pelargoner.    Odlingsbetingelserna är ofta extra bra eftersom det är betydligt varmare inne i stan än utanför. Och även på en liten yta kan man ha mängder med växter om man bara planerar i förväg med tanke på ljus- och vindförhållanden och tänker på att utnyttja höjden. Fuchsior, blomstertobak, lavendel, rosor och klematis liksom tomater och kryddörter är utmärkta stadsväxter.   Andi Clevely har med sin stora kunskap om odling i olika miljöer skapat en ovanligt inspirerande trädgårdsbok, som naturligtvis innehåller mängder med praktiska tips och råd.   Rikt illustrerad med fotografier.Ur innehållet:Tänk på lägetStadsträdgårdens mikroklimatTrädgårdar på marknivåBalkongträdgårdarHängande trädgårdar med amplarVälj din trädgårdsstilHäckar och trädLjus, jord och vattenSkötselAndi Clevely är trädgårdsmästare sedan trettiofem år och har genom åren tagit hand om såväl stora slottsträdgårdar som mindre villatomter. Han är kolumnist i stora trädgårdstidskrifter och utsågs 2003 till årets trädgårdsjournalist av The Garden Writers Guild. Han har även skrivit ett flertal trädgårdsböcker, bland andra Uteplatser och Vatten i trädgården.