Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Trädgård i stan

Trädgård i stan

Inbunden bok Bokförlaget Forum. 2008. 112 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789137131849
Titel
Trädgård i stan
Författare
Andi Clevely
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2008
Omfång
112 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
230 x 228 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
621 g
Språk
Svenska
Baksidestext


Bakgårdar, balkonger, takterrasser, grönytor kring husen … det finns många möjligheter att ha en trädgårdsoas mitt i stan. Man kan skapa en grönskande balkongdjungel med ormbunkar, bambu, gräs och murgröna eller en blomstrande, häckomgärdad uteplats med rosor och pelargoner.
 Odlingsbetingelserna är ofta extra bra eftersom det är betydligt varmare inne i stan än utanför. Och även på en liten yta kan man ha mängder med växter om man bara planerar i förväg med tanke på ljus- och vindförhållanden och tänker på att utnyttja höjden. Fuchsior, blomstertobak, lavendel, rosor och klematis liksom tomater och kryddörter är utmärkta stadsväxter.
 Andi Clevely har med sin stora kunskap om odling i olika miljöer skapat en ovanligt inspirerande trädgårdsbok, som naturligtvis innehåller mängder med praktiska tips och råd.
 Rikt illustrerad med fotografier. Ur innehållet:Tänk på lägetStadsträdgårdens mikroklimatTrädgårdar på marknivåBalkongträdgårdarHängande trädgårdar med amplarVälj din trädgårdsstilHäckar och trädLjus, jord och vattenSkötsel Andi Clevely är trädgårdsmästare sedan trettiofem år och har genom åren tagit hand om såväl stora slottsträdgårdar som mindre villatomter. Han är kolumnist i stora trädgårdstidskrifter och utsågs 2003 till årets trädgårdsjournalist av The Garden Writers’ Guild. Han har även skrivit ett flertal trädgårdsböcker, bland andra Uteplatser och Vatten i trädgården.