Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
På andra sidan tystnaden.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9137121057
Titel
På andra sidan tystnaden
Författare
André Brink
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2003
Omfång
312 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
162 x 235 mm Ryggbredd 24 mm
Vikt
698 g
Språk
Svenska
Baksidestext


En stark, gripande, våldsam och otäck roman med anknytning till verkligheten i början av förra århundradet
 Som liten flicka i ett vintrigt Bremen drömmer Hanna om ett liv på andra sidan tystnaden – en plats där vinden uppstår och palmer vajar i solskenet. Det är i början av nittonhundratalet. Hanna växer upp på barnhem och i olika fosterfamiljer där hårt arbete och övergrepp är en del av vardagen. Hon ser en möjlighet att lämna allt detta bakom sig när hon tillsammans med en grupp unga kvinnor skeppas till den tyska kolonin Sydvästafrika, där giftaslystna nybyggare väntar.
 På tåget från Swakopmund till Windhoek blir Hanna grymt förnedrad av en officer och gör motstånd. Hon straffas hårt och skickas till Frauenstein – ett mellanting mellan fängelse, kloster och bordell – beläget mitt ute i ingenstans i öknen.
 André Brink är tillbaka med ett mörkt, gripande porträtt av en kvinnas kamp för ett värdigt liv. Det är en berättelse om hämnd och grymmaste våld men också om vänskap, tillit och kärlek.

André Brink är född i Sydafrika 1935. Han har skrivit en lång rad romaner som även i Sverige lockar en stor läsekrets. Bland de böcker som finns på svenska kan nämnas Ett ögonblick i vinden, En kedja av röster, Det kom en stormvind och I åtråns namn. Han har erhållit Sydafrikas viktigaste litterära pris, CNA Award, tre gånger och har två gånger nominerats till Bookerpriset. Han har i Frankrike hedrats med Prix Médicis Etranger och i Italien med Premio Mondello. Hans böcker finns översatta till trettio språk. André Brink är bosatt i Kapstaden där han är professor i engelska språket och litteraturen vid universitetet.