Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Två världar möts : att leva med Aspergers syndrom

Två världar möts : att leva med Aspergers syndrom

Häftad bok Gothia Fortbildning AB. 1 uppl. 2017. 119 sidor.

Gott skick. Veck på pärmens baksida. I Två världar möts – att leva med Aspergers syndrom delar Andreas öppet och ärligt med sig av sina erfarenheter om hur det är att växa upp, gå i skolan och söka arbete i en verklighet som inte alltid visar förståelse för hans dolda funktionsnedsättning. Han berättar om mobbning, familjerelationer, förälskelser, sexualitet, att söka jobb, flytta hemifrån och klara sig själv. Samma saker som de flesta går igenom eller kan relatera till, men för Andreas är det annorlunda. Han har Aspergers syndrom, en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som ingår i autismspektrumtillstånd.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789188099853
Titel
Två världar möts : att leva med Aspergers syndrom
Författare
Andreas Brunnström - Anna-Maria Stawreberg
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Utgivningsår
2017
Omfång
119 sidor
Bandtyp
Danskt band
Vikt
210 g
Språk
Svenska
Baksidestext
”Tänk att få skriva en hel bok om att ha asperger. Tänk om man kunde få en massa människor att förstå, och lära sig lite mer om hur det är att ha en dold funktionsnedsättning.” Andreas Brunnström är 36 år. Han lever i en västerförort i en egen lägenhet tillsammans med bästa vännen Ludde, en ståtlig labradorhanne som han sköter om med pedantisk noggrannhet. På dagarna jobbar han på contentbyrån Spoon. Intresset för utryckningsfordon håller han på att träna bort, och han blir allt bättre på det. Han tränar också på att förstå ironi och på att bli flexibel. I Två världar möts – att leva med Aspergers syndrom delar Andreas öppet och ärligt med sig av sina erfarenheter om hur det är att växa upp, gå i skolan och söka arbete i en verklighet som inte alltid visar förståelse för hans dolda funktionsnedsättning. Han berättar om mobbning, familjerelationer, förälskelser, sexualitet, att söka jobb, flytta hemifrån och klara sig själv. Samma saker som de flesta går igenom eller kan relatera till, men för Andreas är det annorlunda. Han har Aspergers syndrom, en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som ingår i autismspektrumtillstånd. Vi får ett unikt inifrånperspektiv, där Andreas generöst delar med sig av sina erfarenheter om hur det är att växa upp, gå i skola och söka arbete i en verklighet som inte alltid visar förståelse eller kunskap om hans funktionsnedsättning. Men det finns hopp och ljus; de båda världarna kan mötas och lära sig av varandra. Om författarna Andreas Brunnström arbetar som vaktmästare på contentbyrån Spoon samt föreläser om Aspergers syndrom när han har möjlighet. Anna-Maria Stawreberg är författare, frilansjournalist och redaktör. Detta är hennes sjunde bok.