Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
MORD OCH INGA JULVISOR

MORD OCH INGA JULVISOR

Inbunden bok Bokförlaget Semic. Första uppl. 2017. 167 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Oläst. Inga namn eller andra markeringar. Ur förlagets text om boken: ”Semic har i många år gett ut novellsamlingar med julanknytning. I 2017 års samling har dessutom lagts in tre vinnande bidrag från den novelltävling förlaget utlyste i samband med sitt 110-årsfirande. Avsikten var att de skulle hitta en nykomling som passade ihop med ett urval ur Sveriges deckarelit, och det gick över förväntan, kan man läsa i förordet. Det var så svårt att hitta en vinnare, så det fick bli tre: Mats Wahl, Emil Fredholm och Camilla Prell-Weichel. Mats Wahl är ju inte okänd som författare, dock mest till ungdomsböcker. Hans vinnarnovell När jag tänker på Greta (och det är Greta Garbo det syftas på) utspelar sig i Stockholms Södermiljö för nästan ett sekel sedan, och är en liten variant av grekisk ödestragedi. De två andra: Emil Fredholms kusliga och klaustrofobiska skräcknovell ”Stygn” samt Camilla Prell-Weichls suggestiva och psykologiskt inträngande ”Lukten av underjord”. De övriga nervkittlande kriminalnovellerna är skrivna av några av Sveriges absolut främsta deckarförfattare: Åke Edwardson, Arne Dahl, Amanda Hellberg, Camilla Läckberg, Katarina Mazetti, Johan Theorin och Dag Öhrlund. En enda av novellerna i samlingen har varit publicerad tidigare, Camilla Läckbergs Drömmen om Elisabeth. För fler böcker på temat JUL: Välkommen att titta in på mina andra annonser på JOLEANS BOKBOD här på Bokbörsen!

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789155263805
Titel
Mord och inga julvisor
Förlag
Bokförlaget Semic
Utgivningsår
2017
Omfång
167 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
157 x 234 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
364 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Spöken var genomskinliga, det var ingen myt. Han var luft och skulle aldrig kunna bli någonting annat men jag skulle ändå tvingas se honom varje vaken minut under resten av mitt liv. Jag förstod det. Det var därför han var här. Vi var tillsammans till slut. Han kunde inte bli som jag men jag kunde bli som han. Det fanns en väg ut. Jag sjönk tillbaka ner i vattnet …I denna suggestiva och gastkramande novell av spänningsmästaren Åke Edwardson får huvudpersonen ett oväntat och minst sagt obehagligt besök av en gammal ovän. Men det är något som inte stämmer – är ovännen ens en människa …De övrig nervkittlande kriminalnovellerna är skrivna av några av Sveriges absolut främsta deckarförfattare: Arne Dahl, Amanda Hellberg, Camilla Läckberg, Katarina Mazetti, Johan Theorin och Dag Öhrlund. Dessutom vinnarbidraget i Semics deckarnovelltävling!