Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Ett liv för Baltikum - Journalistiska memoarer

Ett liv för Baltikum - Journalistiska memoarer

Inbunden bok. Timbro. 1 uppl. 2002. 351 sidor.

Nära nyskick. (9) Inplastad bibl.bok. med stämplar. ............FRIHETSKAMPEN OCH DET POLITISKA SPELET BAKOM FRIGÖRELSEN..........

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9175665301
Titel
Ett liv för Baltikum - Journalistiska memoarer
Författare
Küng, Andres
Förlag
Timbro
Utgivningsår
2002
Omfång
351 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
170 x 235 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
790 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Gå till till specialsida om Ett liv för Baltikum och Andres Küng: www.timbro.se/kung -> Andres Küng är en av få som under Sovjettiden var övertygade om att Estland, Lettland och Litauen skulle bli fria igen. I sina journalistiska memoarer berättar han om frihetskampen och det politiska spelet bakom frigörelsen. Boken är en lärorik studie av samhällsutveckling och debattklimat på båda sidor om Östersjön. Men den är också en självutlämnande skildring av uppväxten som flyktingbarn i Sverige, den möjligen judiske fadern, moderns död och intriger i press, radio och TV.
Det är som segrare han berättar sin historia, och segraren kan alltid vara förstående och förlåtande mot en del av dem som hade fel.
Men Kung triumferar inte, han berättar med känsla , humor och engagemang om en dröm som slog in. Drömmen om ett fritt Baltikum. Andres Küng har ett rikt förflutet från radio, TV, dags- och fackpress och som författare till en lång rad böcker. Han har varit aktiv folkpartist, ledamot av Sveriges riksdag och Estlands Kongress, ordförande för Friheten i Sverige och Medborgarrättsrörelsen, ledare för den Baltiska frihetskryssningen 1985 och en av initiativtagarna till Måndagsrörelsen till stöd för balterna 1990-91 samt rådgivare åt Estlands president och regering.