Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Nattsvart

Nattsvart

Inbunden bok Bokförlaget Forum. 2006. 333 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Nick Stone på uppdrag i Bosnien. Action och spänning.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9137129317
Titel
Nattsvart
Författare
Andy McNab
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2006
Omfång
333 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 235 mm Ryggbredd 26 mm
Vikt
592 g
Språk
Svenska
Baksidestext


1994 håller Bosnien på att läggas i ruiner. Röken från brända byar och städer ligger tung över landskapet. Övergrepp begås av alla sidor. Till detta inferno är Nick Stone skickad för att göra sig av med Ratko Mladiã, befälhavaren för den bosnienserbiska armén. 
 Nicks uppdrag är att med ett lasersikte märka ut platsen som Mladiã befinner sig på så att man sedan kan avfyra en missil mot målet. Då han närmar sig sitt mål blir han av en händelse vittne till hur en muslimsk man räddar en grupp fångar från Mladiãs män. Nick utför sitt uppdrag men inget händer, ingen missil dyker upp, och Nick tvingas lämna platsen utan att ha uppnått sitt mål. 
 Tio år senare besöker Nicks en utställning i New York med fotografier från Bosnienkriget. Där träffar han fotografen Jerry, en gammal bekant från tiden i Bosnien. På en bild får Nick syn på den muslimske mannen som räddade Mladiãs fångar. Jerry berättar att mannen är en imam vid namn Hasan Nuhanovic och beskriver honom som den muslimska världens Gandhi. Snart ska Nuhanovic resa till Irak för att försöka ena de stora muslimska grupperna. Jerry planerar att bege sig dit för att bevaka och fotografera mötet och lyckas övertala Nick att följa med honom. 
 I Bagdad lyckas man efter stora svårigheter spåra upp Nuhanovic. Det visar sig dock att allt inte är som det verkar. Mäktiga krafter vill röja Nuhanovic ur vägen och Nick har utnyttjats av dem
 Nattsvart kommer inte att göra någon beundrare av de tidigare böckerna om Nick Stone besviken. De färdigheter han har skaffat sig som soldat i SAS och som agent för MI6 sätts på hårdare prov än någonsin förut.
  I Nattsvart ger Andy McNab åter prov på sin fantastiska förmåga att skapa spänning från första till sista sidan. I ett rasande tempo förs läsaren från det krigshärjade Bosnien via USA till ett söndertrasat Irak. Det här är högoktanig action med den extra kryddan att författaren faktiskt själv har upplevt mycket av det han skriver om..