Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
De glömda barnen - Skymningsserien

De glömda barnen - Skymningsserien

Inbunden bok Sagolikt Bokförlag. 1 uppl. 2012. 140 sidor.

Nära nyskick. Oläst bok. [rum 1]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789186861049
Titel
De glömda barnen
Författare
Anette Skåhlberg
Förlag
Sagolikt Bokförlag
Utgivningsår
2012
Omfång
140 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
155 x 215 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
410 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Tio meter ner under jorden kan man höra dem andas. Tjugo meter ner under jorden hoppas de ännu på att komma upp till ytan. Till livet. De glömda barnen.

Det är i totalt mörker som Misan hamnar en helt vanlig dag. Från att ha varit hemma i lägenheten tills att hon plötsligt är på en plats där hon aldrig varit förut. En plats där det är svart som natten. Det luktar jord. Och vem är det som helt oväntat tar tag i henne i mörkret..?

De glömda barnen är en berättelse om barn som blivit osynliga, för att vuxenvärlden har glömt bort dem. Barnen sugs ner i ett mörkt hål ungefär 20 meter under marken. Det enda sättet för dem att ta sig därifrån är att bli saknade. Eftersom de inte kan se varandra som vanligt, så formar de ett kollektivt medvetande.

De glömda barnen ingår i Skymningsserien där även Syster Varg och Yla i natten ingår, och det är en kapitelbok för alla som någon gång har känt sig ensamma, eller varit rädda för att bli osynliga, men också en bok om att slukas in i en annan värld. Några timmar eller kanske till och med några år. Det finns alltid en väg. Och det finns alltid en vän när livet känns som mörkast.

"De glömda barnen är en stark bok, som berör. Otäck, men samtidigt väldigt varm. Och det finns massor att prata om när man läser den här boken tillsammans med barnen, saker man måste prata om, därför tycker jag att den här boken passar perfekt för högläsning." /Susanna Ståhlenberg, Barnboksprat

"Sagan är typiskt Skåhlbergisk. Där finns magi, en påträngande verklighet samt en stor människokärlek." /Andrea Dahlkild, Uppsalatidningen.

Från varje såld bok av De glömda barnen kommer Sagolikt Bokförlag att skänka 5 kr till BRIS, Barnens rätt i samhället.
Ytterligare författare: Skåhlberg, Anette
Ytterligare illustratörer: Dahlquist, Katarina