Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Amulettringen : det är jag som är Nadja
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789188415097
Titel
Amulettringen : det är jag som är Nadja
Författare
Anette Skåhlberg
Förlag
S.T.O.P. Bok
Utgivningsår
2017
Omfång
245 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 180 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
202 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Nadja kämpar för att orka överleva i en dysfunktionell familj. Hon håller på att gå sönder inombords och försöker vara lycklig, men vad betyder lycka? Att få tvillingarna att somna i tid så hon hinner göra läxorna? Är det lycka? Ja kanske... Eller att pappa har haft en bra dag och lämnar henne ifred? Mmm... Eller att mamma orkar hålla ihop sig själv. Uthärda pappas slag. Nadja sjunker allt djupare ner i sina tankar när hon får en stund för sig själv. Och hon ber alla krafter som finns om hjälp, tills de en dag lyssnar

Barnen är det viktigaste vi har, och vårt gemensamma ansvar, säger författaren Anette Skåhlberg. Hon vill att alla barn vågar säga nej. Inte för att visa att de kan, utan för att vägra att ha ett liv där de inte mår bra. Med boken hoppas hon ge styrkan till de som kan känna igen sig, eller också väcka tankar hos andra som kan hjälpa de barn som behöver. Tillsammans blir vi starkare, säger hon, och menar att om vi alla kunde SE varandra bättre och vad vi går igenom, så kunde fler må bättre och våga säga ifrån.
Vi är alla en del av det som händer. Varenda en av oss är skyldiga om vi ser men ingenting gör. Hon fortsätter med kraft i rösten.
Ja för överallt omkring oss pågår det. Vi ser det inte. Många gånger för att vi inte vill. Men det finns där. Och det är andra som får ta den största smällen. Den största kampen. Att vara barn och känna sig otrygg i sitt eget hem. Att inte vara säker på när det ska smälla. När det ska bli inte bara kaos utan ett helvete. När det inte finns något som lugna stunder. Eller mys. Utan själva myset består av frånvaron av våldet. Oavsett om det är fysiskt eller psykiskt. Därför har jag skrivit Amulettringen Det är jag som är Nadja. För att synliggöra de barn som inte har en trygg verklighet där de blir sedda som just barn. Och för att ge barnen en historia som stärker dem att förstå att de kan säga ifrån, att de kan säga nej.

Boken släpps som pocket men finns även som ljudbok. Det finns även en låt Nadja skriven av Anette och komponerad och framförd av artisten Izzy von Scarecrow på spotify:
. https://play.spotify.com/album/5HDC5fny7GBXBHFxlrVIol

Anette skriver just nu på en scenföreställning som bygger på boken och har precis avslutat en inspelning av en kortfilm som kommer ha premiär under 2017, baserad på boken. En bokfilm kommer också spelas in där Anette läser ett smakprov ur boken. Länk kommer senare.
Se även följande länkar för annan info:
Anettes podd med sagor för barn: www.soundcloud.com/anetteskahlbergpodd
Anette Skåhlberg har även en youtubekanal.
Anettes egen hemsida under konstruktion: www.anetteskahlberg.com
Ytterligare författare: Skåhlberg, Anette
Ytterligare designers: Skåhlberg, Anette