Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Brev till min dotter (R2J2)

Brev till min dotter (R2J2)

Häftad bok. Bakhåll. 1 uppl. 2023.

Nära nyskick. Oläst.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789177425885
Titel
Brev till min dotter
Författare
Angelou, Maya
Förlag
Bakhåll
Utgivningsår
2023
Bandtyp
Danskt band
Språk
Svenska
Baksidestext
Maya Angelous självbiografiska bok Brev till min dotter.

Medborgarrättskämpe, författare, sångerska, dansare - många beteckningar kan sättas på Maya Angelou, som dock är mest känd som författare, bland annat till genombrottsromanen Jag vet varför burfågeln sjunger.

Nu kommer - för första gången på svenska - hennes bok Brev till min dotter (som kunde haft undertiteln "...om jag hade någon" eftersom Angelou bara fick ett barn och det var en son).

Angelou berättar helt öppet om tuffa, bittra förhållanden under sin uppväxt. Hon våldtas och misshandlas men lyckas både klara livhanken och behålla självrespekten. När hon som sextonåring har sex första gången, inte med en pojkvän utan bara av nyfikenhet med en pojke hon råkat på, blir hon med barn och föder sin son, som glädjande nog välkomnas till livet av både henne och hennes kärleksfulla anhöriga.

Angelou utstrålar en vibrerande energi i livets alla skeden, hon är imponerande ihärdig. Hon möter på mäktigt motstånd för att hon är kvinna och svart och av enkelt ursprung men har en förmåga att aldrig ge sig utan istället systematiskt ta sig igenom alla svårigheter.

Sensmoralen i denna kloka bok är att man bör vara vaksam på sina egna fördomar, vilket Angelou illustrerar med exempel från sitt eget liv - hon förmedlar en rad generande missbedömningar som hon själv gjort sig skyldig till. Hon tror att det är kackerlackor i de fattiga marockanernas kaffe, men inser att de bjudit henne på dyrbara russin. Hon smutsar ner en middagsduk i Senegal i tron att det är en matta som gästerna inte anses fina nog att beträda. Hon skrämmer upp en servitris i North Carolina när hon fått vänta för länge på sin frukost, men upptäcker att det inte alls beror på hennes hudfärg som hon förmodat utan på att kocken har slut på majsgryn.

Den övergripande lärdomen är att man inte ska tro att man vet allt, även om författarens pondus ibland kan låta påskina att hon gör det.

Detta är en bok som stannar i minnet. Den handlar om livets största glädjeämnen och bittraste besvikelser och om att kunna stå upp för sin sak.

Maya Angelous bok Brev till min dotter i översättning och med efterord av Christian Ekvall. ISBN 978-91-7742-588-5. Högkvalitetspapper, sydda ark,
mjuka pärmar med flikar, 144 sidor.