Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vandra på Madeira : 50 vandringsturer på Madeira

Vandra på Madeira : 50 vandringsturer på Madeira

Inbunden bok Vildmarksbiblioteket. 1 uppl. 2006. 315 sidor.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9197554146
Titel
Vandra på Madeira : 50 vandringsturer på Madeira
Författare
Anita Lövland - Birger Lövland
Förlag
Vildmarksbiblioteket
Utgivningsår
2006
Omfång
315 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
137 x 205 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
558 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vandrarens resehandbok för Madeira

För den som åker till Madeira för att vandra är det här den givna resehandboken. Även den som är van Madeira-vandrare kan här hitta mängder av tips på nya, spännande vandringsturer.

Den här boken tipsar om de bästa levadaturerna, även sådana som är mindre kända, men på Madeira finns så mycket mer än levadavandringar. Författarna beskriver även vandringar längs kuststigar, vandringar i bergen och mycket mer.

Boken Vandra på Madeira beskriver 50 vandringsturer med varierande svårighetsgrad, både för den bekväme och den mer vane, på ett par timmar upp till heldagsturer. Många av vandringsturerna innehåller dessutom tips om varianter och tilläggsturer. Madeiras grannö Porto Santo har ett eget kapitel med fyra vandringsturer.

* Rikt illustrerad med 140 fina färgfoton och 21 kartor i färg
* Format: 130x200, 314 sidor
* Rejäl produktion med trådbindning och hårda pärmar

Ett utdrag ur turbeskrivning nr 10 som exempel:

10. Curral das Freiras–Eira do Serrado
** Längs den gamla Postvägen från Nunnornas dal
400 höjdmeter
1 1/2–2 timmar tur/retur
Utgångspunkt: 800 m längs vägen från centrum av Curral das Freiras (620 möh)

Curral das Freiras (Nunnornas dal) norr om Funchal har fått sitt namn från den gamla sägnen som säger att nunnorna på Madeira gömde sig för sjörövare i den bortglömda dalen 1566. Fram till mindre än 50 år sedan var den gamla färdvägen, som den här vandringsturen följer, den enda vägförbindelsen mellan Curral das Freiras och Funchal eftersom dalen ner mot sydkusten var oframkomlig. Den imponerande och svindlande vägen som sprängdes in i den stupbranta bergssidan, med bland annat två trånga tunnlar, öppnade Curral das Freiras för bil och buss 1959. Väldigt många besöker dalen på egen hand eller på en guidad tur med buss eller taxi. Det är väl knappast någon som inte tar avstickaren upp till Eira do Serrado med både butiker, restauranger och kort sträcka (5–10 minuter) upp till en av Madeiras allra mest besökta utsiktsplatser precis nedanför toppen av 1 094 meter höga Pico do Serrado. Det är bakom byggnaderna vid parkeringsplatsen som den färdvägen kom upp från Funchal. Posten kom bland annat den här vägen, därav namnet Postvägen. Under 2005 öppnas en lång tunnel tvärs genom berget och ersätter det mesta av dagens imponerande och svindlande väg.

Från centrum av Curral das Freiras följer du vägen 800 m söder ut mot Curral de Baixo (startpunkt för nästa tur). Du passerar en restaurang på vänster hand med dansk, svensk och finsk flagga. Vägen går över två broar som ligger direkt efter varandra och mellan dem kan två bilar parkera.

100 m nedanför den sista bron startar Postvägen på vänster sida av vägen. 400 höjdmeter väntar dig längs den imponerande stensatta gamla vägen med ungefär 30 svängar och vacker utsikt över dalen och bergen omkring. Särskilt längs den nedersta delen av stigen har man en fin utsikt mot de små orterna i dalen vid foten av de höga bergen. Nästa tur går uppför bergssidan mellan byn Curral de Baixo och Boca dos Namorados ända upp på kanten av den motsatta dalen. Delar av den gamla färdvägen kan man skymta från Postvägen.

På väg uppåt går Postvägen på utsidan av den översta vägtunneln, i närheten av tunnelutgången mot Funchal. Stigen kommer upp på parkeringsplatsen på Eira do Serrado på baksidan av Estalagem där det finns restaurang och souvenirbutiker med mera. Räkna med 3/4–1 timme för färden upp.