Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Det sötaste vi har : om socker och växande kroppar

Det sötaste vi har : om socker och växande kroppar

Inbunden bok Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2014. 355 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127137950
Titel
Det sötaste vi har : om socker och växande kroppar
Författare
Ann Fernholm
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Utgivningsår
2014
Omfång
355 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
144 x 218 mm Ryggbredd 28 mm
Vikt
540 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vad skulle du tänka om du såg någon mata en kanin med läsk? Eller om du fick reda på att grannfamiljens mops fick glass varje fredag, godis varje lördag och gick på hundkalas varje söndag? Det finns inget djur vi skulle ge den mat som vi ger våra barn idag. De skulle bli sjuka, få hål i tänderna och ont i magen. Idag har 10 till 25 procent av alla barn oförklarliga magknip.


I Det sötaste vi har om socker och växande kroppar berättar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm om hur den historiskt höga konsumtionen av socker och vitt mjöl ställer till det i barnens kroppar. Det är en svindlande resa som går från lever och hjärna, till tarmar och ben. Hon visar hur de sjukdomar och problem som ökar bland barn över hela världen astma, allergier, glutenintolerans, typ 1 diabetes, depression, fetma, autism, adhd, akne och en för tidig pubertet går att knyta till söt och vetemjölsbaserad mat och ett stillasittande liv.
Ytterligare författare: Fernholm, Ann
Ytterligare designers: Lindblad, Niklas