Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker

Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker

Inbunden bok Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2012. 255 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Sjätte tryckningen 2014.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789127133730
Titel
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
Författare
Ann Fernholm
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Utgivningsår
2012
Omfång
255 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
420 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod. 
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.

Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken Ett sötare blod om hälsoeffekterna av ett sekel med socker av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.

Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Ytterligare författare: Fernholm, Ann
Ytterligare designers: Lindblad, Niklas
Ytterligare illustratörer: Hernvall, Ingrid