Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Fakturabetalning
  • Inrikes enhetsfrakt 55 SEK
bror mor dotter rekviem - dikter

bror mor dotter rekviem - dikter

av

Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 2012. 116 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Utgallrad biblioteksbok med erforderliga stämplar på försättsblad och bakre pärmens insida. bror mor dotter rekviem skildrar en sargad jord, en hotande underjord och en värld härjad av brott och förnekelse. En värld där känslor av sorg, samhörighet och alienation förs vidare genom tid och rum. Dikterna blir en uppgörelse med myterna, en exorcism av våldet - men också en bön för livet, en besvärjelse och dröm om förändring. Senast var Ann Hallström aktuell med diktsamlingen Saknaden (2010) för vilken hon tilldelades Mare Kandre-priset "för en mångstämmig diktning som finner sin resonansbotten i transitstadens vimmel".

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 55 SEK Swish Bokhjälpen


Förlagsfakta

ISBN
9789146222064
Titel
bror mor dotter rekviem
Författare
Ann Hallström
Förlag
Wahlström & Widstrand
Utgivningsdatum
20120920
Omfång
116 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
158 x 229 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
364 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En besvärjelse och en dröm bror mor dotter rekviem skildrar en sargad jord, en hotande underjord och en värld härjad av brott och förnekelse. En värld där känslor av sorg, samhörighet och alienation förs vidare genom tid och rum. Dikterna blir en uppgörelse med myterna, en exorcism av våldet – men också en bön för livet, en besvärjelse och dröm om förändring. Senast var Ann Hallström aktuell med diktsamlingen Saknaden (2010) för vilken hon tilldelades Mare Kandre-priset ”för en mångstämmig diktning som finner sin resonansbotten i transitstadens vimmel”. "Här är det en annan sorts obestämd kroppslighet som är diktens mest framträdande motor: nämligen rytmen. /…/ Takterna tar sig in. Takterna förför och stör. /…/ för mig framträder våldet, ondskan, det obegripliga som alla vet om, med ny kraft, ny brutalitet, när det bärs fram av klang. /…/Ann Hallströms dikt fortsätter att föra mig till etiken. I sin hårda, vida, vackra, fruktansvärda ton." / Kristofer Folkhammar, Aftonbladet