Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Annas örtagård : om glädjen att odla och använda kryddor
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9100106542
Titel
Annas örtagård : om glädjen att odla och använda kryddor
Författare
Anna Bergenström
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2005
Omfång
208 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
171 x 228 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
656 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Kryddörter ger mig glädje, tröst, ögonfröjd och, inte minst, inspiration i köket", skriver Anna Bergenström i förordet till sin örtabok, Det är en bok fylld av den härliga kunskap som många års erfarenhet ger, och det är samtidigt en hyllning till de kryddväxter som följt henne genom åren, som hon odlat, använt i matlagningen och blivit inspirerad av.I kryddväxternas ABC, från anis till åbrodd, finns intressant läsning om kryddornas historia, om sägner och folktro men också speciella odlingsråd och användningstips för varje enskild kryddväxt.Anna berättar hur man går tillväga för att lyckas med en örtagård, hur man planterar, sköter om, förökar, skördar och tar tillvara. Det mesta kan man förverkliga i en mycket liten täppa, ja till och med på en balkong.Kryddörter som samsas med vilda och odlade blommor i underbara buketter och fantasifulla blomsterarrangemang, doftande potpurrier, blomsterkransar, sköna fotbad och läkande salvor finns också med i denna innehållsrika bok. Allt fångat i Nisse Petersons doftande, stämningsfyllda fotografier.Ett stort avsnitt innehåller mängder av härliga recept, alltifrån örtteer och kryddvinäger till örtagårdssåser och kryddiga bröd. "Av bara fartten blir man en bättre kock när man lagar mat med färska örter", säger Anna.Annas örtagård kom ut första gången 1993. Den har tryckts i flera upplagor och ges nu ut i ny lågprisutgåva.Anna Bergenström är en av vårt lands mest omtyckta kokboksförfattare. Den av så många prisade boken Annas mat finns i de flesta hem. Hon har lovordats för sina personliga, inspirerande och pedagogiska recept, en blandning av lättlagad och nyttig vardagsmat och raffinerad festmat. Anna Bergenström har i många år varit matskribent i Dagens Nyheter, dessförinnan skrev hon om mat i tidningen VI. Hon tilldelades 1990 Gastronomiska Akademiens pris för sina insatser inom matjournalistiken. Hennes och Fanny Bergenströms bok Kärlek, oliver och timjan (2001) blev av Svenska Måltidsakademin utnämnd till Årets kokbok 2002. Samma år utnämndes hon även av regeringen till professor.