Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Functional Foods : nutrition, medicin och livsmedelsvetenskap

Functional Foods : nutrition, medicin och livsmedelsvetenskap

Nyskick. De senaste åren har intresset ökat för att genom medvetna kostval påve rka hälsan och minska risken för sjukdomar som diabetes, benskörhet, h järt?kärlsjukdomar och vissa cancerformer. Kunskapen kring sambanden m ellan kosten, olika specifika kostkomponenter och hälsan har ökat. For skningen inom området är intensiv i hela världen. Forskningsområdet ka llas functional food science.Bokens syfte är att presentera bakgrund o ch kunskap inom olika områden av functional food science. Bokens olika författare är alla specialister och forskare inom sina ämnesområden. De redogör för vad som är känt i dag och vilka förutsättningar som fin ns för att positivt påverka hälsan genom att äta ett specifikt livsmed el eller en livsmedelskomponent.Boken vänder sig i första hand till hö gskolestudenter som ett viktigt och aktuellt komplement till tradition ella böcker i näringslära. Det kan vara livsmedelsstuderande, nutritio nister, dietister, kostekonomer, hushållslärare, farmaceuter, apotekar e samt studerande inom olika vårdutbildningar.För alla med intresse fö r detta spännande ämnesområde och som vill förbättra sina tidigare kun skaper inom näringslära, finns ett kompletterande kapitel sist i boken .?Låt maten vara din medicin och medicinen din mat.?Hippokrates (ca 46 0?377 f.Kr.) Häftad Språk: Svenska Antal sidor: 206 Utg.datum: 2005-04-01 Upplaga: 01 Förlag: Studentlitteratur AB Medarbetare: Blücher, Anna (red.) Illustrationer: ill. Dimensioner: 250 x 172 x 15 mm Vikt: 400 g SAB: Vcbb,Vmb ISBN: 9789144030654 Nyskick. Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789144030654
Titel
Functional Foods : nutrition, medicin och livsmedelsvetenskap
Författare
Anna Blücher - Jan G Bruhn - Lars Ove Dragsted - Margaretha Jägerstad - Maria Lingaas - Johan Olsson - Anita Laser Reuterswärd - Birgitta Sundberg - Ingrid Undeland - Önning Gunilla
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2005
Omfång
206 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
415 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Boken presenterar bakgrund och kunskap inom olika områden av "functional food science". Författarna är alla specialister och forskare inom sina ämnesområden. De redogör för vad som är känt i dag och vilka förutsättningar som finns för att positivt påverka hälsan genom att äta ett specifikt livsmedel eller en livsmedelskomponent. Boken vänder sig i första hand till högskolestudenter som ett viktigt och aktuellt komplement till traditionella böcker i näringslära. Det kan vara livsmedelsstuderande, nutritionister, dietister, kostekonomer, hushållslärare, farmaceuter, apotekare samt studerande inom olika vårdutbildningar.