Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Astrid Lindgren i Stockholm

Astrid Lindgren i Stockholm

Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2012. 207 sidor.

Nyskick. Laminerade förlagsbandet.Svartvit fotobild pryder främre pärmen.Slösande rikt bildillustrerad med svartvita fotobilder,men även i färg förekommer och färglagda teckningar

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789174690392
Titel
Astrid Lindgren i Stockholm
Författare
Johansson, Anna-Karin
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Utgivningsår
2012
Omfång
207 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
157 x 204 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
520 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Boken är mycket tilltalande, bilderna är många... Författarens hållning är föredömlig: initierad, engagerad och med respektfull distans ger hon inblickar i Astrid Lindgrens världar." Bibliotekstjänst

Följ med till Astrid Lindgrens liv i Stockholm! Lär känna en delvis ny bild av Astrid Lindgren - flera av uppgifterna i boken har aldrig förut varit publicerade.

Det var i Stockholm Astrid Lindgren levde 75 år av sitt liv. Där upplevde hon kärleken, gjorde karriär, såg nära och kära leva och dö och det var där hon häm­tade inspiration och blev en av vår tids mest älskade författare.

Det här är en kombination av biografi och guide med ut­gångspunkt i de platser där Astrid Lindgren bott och arbetat och som inspirerat till många av hennes berättelser. Utan Tegnérlunden ingen Mio min Mio, utan Vulcanus­gatans utsikt över takåsarna ingen Karlsson på taket, utan gravstenen hon såg på Norra begravningsplatsen ingen Bröderna Lejonhjärta.

Boken utgår kronologiskt från adresser, parker, arbetsplatser och andra ställen och innehåller historia, kuriosa, allvar och inte minst en stor dos humor, värme och många kloka ord. Här kom­mer du Astrid Lindgren inpå djupet, här lär du känna henne på ett helt annat sätt än du tidigare kunnat göra.

Du kan förstås också göra dina egen Stockholms­promenader i Astrid Lindgrens fotspår.

Boken är rikt illustrerad med ca 100 foton och il­lustrationer i svartvitt och färg.

Anna-Karin Johansson är utbildad journalist. Tan­ken på att skriva en bok om Astrid Lindgrens Stock­holm väcktes när hennes barn var små och familjen bodde i Vasastan. 2012 är det 10 år sedan Astrid Lindgren gick ur tiden.