Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Fakturabetalning
  • Inrikes enhetsfrakt 49 SEK
Socialt arbete : en grundbok

Socialt arbete : en grundbok

av

Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 2 uppl. 2011. 484 sidor.

Nära nyskick. Natur och kultur, 2011. Kartonnage. Andra upplagans fjärde tryckning. Mycket gott antikvariatiskt skick eller nära nyskick!

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 49 SEK Swish

5 dagar sedan

Förlagsfakta

ISBN
9789127107625
Titel
Socialt arbete : en grundbok
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Utgivningsdatum
20060119
Omfång
484 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
161 x 234 mm Ryggbredd 28 mm
Vikt
944 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Andra reviderade utgåvan Vad är egentligen socialt arbete? Är det att likna vid en konst där socialarbetaren med fantasi och uppfinningsrikedom skapar relationer till människor som har problem och hjälper dem att hjälpa sig själva? Eller är socialt arbete en profession som baseras på forskning och beprövad erfarenhet? Detta är inte en metodbok med anvisningar, utan författarna visar i stället på mångfalden och komplexiteten i socialt arbete och redogör också för ämnets socialvetenskapliga utgångspunkter. I boken behandlas det sociala arbetets framväxt, organisering, utveckling och yttre ramar, framför allt i Norden men även med internationella utblickar. Dessutom berörs de förutsättningar och svåra problemställningar som professionella inom området ständigt ställs inför. Frågor om relationer, etik, makt, kön och etnicitet diskuteras, liksom förhållandet mellan teori och praktik samt den viktiga kunskapsutvecklingen. Det är en bok som man kan återkomma till under hela utbildningen i socialt arbete. Inför arbetet med denna andra utgåva har synpunkter från undervisningen inhämtats och många nya kapitel och illustrationer har tillkommit. Motivet på bokens omslag är en målning av den danske konstnären Storm P. från 1938 med titeln Indenfor og udenfor.