Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Den medierade konsten : scenen, samtalet, samhället

Den medierade konsten : scenen, samtalet, samhället

Inbunden bok Gidlunds förlag. 2007. 247 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Förlagsband med skyddsomslag. Ett obläddrat exemplar. Recensionsstämpel på nedre snittet. Reklamlapp från förlaget löst bifogad.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789178447367
Titel
Den medierade konsten : scenen, samtalet, samhället
Författare
Anna Orrghen
Förlag
Gidlunds förlag
Utgivningsår
2007
Omfång
247 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
155 x 200 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
498 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vad händer i mötet mellan konst och nya medier? Med utgångspunkt i hur tidningar, radio, teve och internet behandlar tre svenska konstutställningar från sekelskiftet tjugohundra som innehåller just nya medier Avatar, Bäst före och Electrohype problematiserar föreliggande avhandling frågor som: Vad gör konsten med medierna? Vad gör medierna med konsten? Och vad säger det om det samtida mediesamhället? I boken ställs vi inför frågor som hur radion gör för att visa bilder eller tidningen för att återge ljud, hur vårt seende och våra erfarenheter av livet genomgår en omvandling. Ansatsen att inte bara analysera medierna i konsten eller konsten i medierna, utan att i bredare mening försöka förstå dessa spänningsfält genom den kringliggande mediala diskursen är innovativ och innebär att Den medierade konsten bryter ny mark inom medieforskningen. Anna Orrghen är medievetare, verksam vid Institutionen för kultur och kommunikation vid Södertörns högskola.