-
Stockholm energi presenterar "Fröken, får jag...
Inbunden bok. Stockholm ; New York : Page One ; Stockholm : Stockholm energi [distributör. 1997.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. 2 matsedlar medföljer.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171250490
- Titel
- Stockholm energi presenterar "Fröken, får jag be om matsedeln" : klassiska krogar och klassiska recept från ett svunnet Stockholm : en matbok
- Författare
- Pihl, Ove - Jarnhammar, Lennart - Magnusson Blomquist, Lotta - Hansson, Janne - Stockholm energi
- Förlag
- Stockholm ; New York : Page One ; Stockholm : Stockholm energi [distributör
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Stockholm ; New York : Page One ; Stockholm : Stockholm energi [distributör 9789171250490 -
Stockholm energi presenterar "Fröken, får jag...
Inbunden bok. Stockholm ; New York : Page One ; Stockholm : Stockholm energi [distributör. 1997.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. En matsedel följer med.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171250490
- Titel
- Stockholm energi presenterar "Fröken, får jag be om matsedeln" : klassiska krogar och klassiska recept från ett svunnet Stockholm : en matbok
- Författare
- Pihl, Ove - Jarnhammar, Lennart - Magnusson Blomquist, Lotta - Hansson, Janne - Stockholm energi
- Förlag
- Stockholm ; New York : Page One ; Stockholm : Stockholm energi [distributör
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Stockholm ; New York : Page One ; Stockholm : Stockholm energi [distributör 9789171250490 -
Gourmet Box från Moleskine
Övrigt tryckt och skrivet. Moleskine.
Nyskick. från Moleskine som innehåller : Receptjournal, vinjournal, notis journal, allt i lyxutförande. Ouppackad!
JULKLAPP TILL FINSMAKAREN. I vinröd läderimitation.
20x25x6 cm låda.
K Beställ 3 böcker, ENDAST och få den billigaste gratis!
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMoleskine -
Med smaker från Skåne
Inbunden bok. Bokförlaget Arena. 2005. 191 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. E
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178432028
- Titel
- Med smaker från Skåne
- Författare
- Eriksson, Leif - Schildt-Landgren, Margareta - Törnquist, Gunnar
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 255 x 230 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1038 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Med smaker från Skåne samlas de skånska smakerna, för dig att upptäcka och att njuta av. Låt dig inspireras av en matkultur som tar traditionella råvaror till nya höjder. Lägg sedan ihop det skånska landskapet och dess hängivna odlare och uppfödare med 26 av landets bästa kockar och du får hela skalan från råvara till maträtt.
Varje kapitel i boken tar hand om sin kategori av råvaror, berättar vilka de är, hur det kommer sig att de finns just i Skåne och något om dem som producerar. Råvarorna används sedan i runt 70 recept som visar upp vad du kan åstadkomma i köket när du får riktigt bra förutsättningar.
Bokförlaget Arena 9789178432028 -
Grön paleo : proteinrika recept från växtrike...
Inbunden bok. Lind & Co. 1 uppl. 2016. 143 sidor.
Nyskick. E
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174614558
- Titel
- Grön paleo : proteinrika recept från växtriket
- Författare
- Jenna Zoe
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 198 x 243 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 625 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ge din kropp energi och välbefinnande - njut av mer än 60 spännande och lättlagade paleo-recept, fria från socker, gluten och mejeriprodukter.
Innan våra förfäder lärde sig att jaga åt de en kost bestående av vad de kunde hitta i naturen - ren och oförädlad mat - i huvudsak frön, nötter och bär. Den växtbaserade kosthållningen gav människan all näring hon behövde då, och gör det än i dag!
Växtproteiner är lätta för kroppen att ta upp, och är rika på kalcium och omättade fetter. Växtbaserad paleo ger en välbalanserad kosthållning där du naturligt får i dig protein, fett, kolhydrater och fibrer samt ett överflöd av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Nötter, groddar och frön är exempel på råvaror som är särskilt proteinrika. Grönkål, broccoli och alger innehåller precis som mejeriprodukter kalcium men är betydligt hälsosammare.
Jenna Zoe har skapat bokens recept, som vart och ett har detaljerad näringsinformation. Här finns rätter för dagens alla måltider. Börja till exempel med en gurkmejadryck innan du hugger in på en mättande frukost med auberginebacon eller paleo-plättar. Mumsiga munsbitar som proteintryfflar håller hungern borta och energin på topp, medan Jennas supersallader ger dig precis så mycket bränsle du behöver. Till festliga tillfällen kan du prova gnocchi på sötpotatis, fyllda portabellohattar eller en raw food-thaicurry. Och för att stilla ditt sötsug kan du med gott samvete unna dig goda belöningar som cheesecake med mango och grönt te, stenåldersglass eller chai-pannacotta.
Efter att ha lidit av en svampinfektion och kronisk hormonrubbning började JENNA ZOE studera näringslära med syfte att bli frisk inifrån och ut. Hon kom fram till att den föda som ger optimal hälsa är färska råvaror från växtriket - frukt, grönsaker, nötter och frön. Men hon vägrade tro att detta innebar att man måste äta massor av trist, ångkokt broccoli! Fast besluten att göra upp med sina gamla matvanor utan att känna sig missnöjd började hon utforska hur man kan göra hälsosam mat rolig och färgglad. Det resulterade i att hon "nyttiggjorde" alla sina favoriträtter, snacks och sötsaker så att de blev både hälsosamma och goda.
"Boken passar perfekt för veganer och grönsaksälskare som söker ny inspiration och gärna blandar raw food med tillagade rätter och snabblagat med mer tidskrävande recept."
Linda Ljungskog, BTJ
Lind & Co 1 9789174614558 -
Alla tiders råvaror : från skämt kött till go...
Inbunden bok. Carlsson. 2019. 189 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. MM
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173319898
- Titel
- Alla tiders råvaror : från skämt kött till gotländsk tryffel
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 141 x 238 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 473 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Råvara kan också skrivas rå vara, vilket ger möjligheter för en uppsjö intressanta reflexioner kring startpunkten för våra gastronomiska färdigheter. Varifrån kommer kålroten, och varför finns den i så många olika former? Vilken italienare vågade sig på att förhåna pastan, basen i den italienska kokkonsten? När på året smakar fisken bäst? Har grönsakerna blivit näringsfattigare med modern odlingsteknik? Vad gör vi med skogens alla bär? Livet är orättvist Ann Wigmore, som menade att all upphettad mat var skadlig omkom i en brand i sitt eget kök. Hummer, lutfisk, tryffel, bär är alla råvaror, som kan utgöra grunden för de mest fantastiska måltider och alla bär de på sin gastronomiska historia. Redaktörer för årets jubelkalender (en vital och unik 60-åring) är Charlotte Birnbaum, konsthistoriker och matkonnässör, och professor emeritus Stephan Rössner, expert på frågor om kost, motion, livsstil och hälsa. Texter av bl.a. Carl Jan Granqvist, Martin Ragnar, Christina Wedén och Martin Lind. Intervjuer med bl.a. Årets kock David Lundqvist och Björn Frantzén.
Carlsson 9789173319898 -
Hälsningar från ondskans axelmakter : vardag...
Pocketbok. Månpocket. 2007. 276 sidor.
Nära nyskick. MMK
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172320987
- Titel
- Hälsningar från ondskans axelmakter : vardag och vansinne i världens mest stängda länder
- Författare
- Salzinger, Caroline
- Förlag
- Månpocket
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 276 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 11 x 179 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 155 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Caroline Salzinger har skrivit en bok som går under ytan på länder som vi annars mest känner till som hotfulla platser långt borta. Det är utrikesjournalistik när den är som bäst, men också ett personligt och humoristiskt vittnesmål om hur det är att vara ung kvinna i en machopräglad yrkesgrupp, i världens mest slutna och farliga länder. Efter terrorattentaten den 11 september 2001 pekade USA:s president George W Bush ut Irak, Iran och Nordkorea som ondskans axelmakter. Kort därefter lades Syrien, Libyen och Kuba till på listan över skurkstater. Caroline Salzinger beskriver i sin bok resor och möten i dessa sex utpekade länder och berättar om vad som dagligen försiggår där. Parallellt med möten med människor i beskriver hon hur det är att som ung kvinna arbeta i ett yrke under omständigheter där känslor, moral och nerver ständigt sätts på prov. Ibland får det viktigaste, det som berör mest, inte plats i den dagliga nyhetsrapporteringen hem. Det är därför Caroline Salzinger har valt att skriva denna bok. Caroline Salzinger är utrikesreporter på Sveriges Radio. Hon har rapporterat från oroshärdar, krig och naturkatastrofer i Mellanöstern och Afrika, från den politiska hetluften i USA och Europa och inifrån världens mest slutna regimer, länder som Nordkorea, Libyen och Iran. Hon har tidigare arbetat på TV4 och SVT och som frilansjournalist.
Månpocket 9789172320987 -
Sauerkraut, surkål & choucroute : recept från...
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2010. 182 sidor.
Nyskick. ÅK
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412033
- Titel
- Sauerkraut, surkål & choucroute : recept från olika delar av Europa
- Författare
- Wannerdt, Jan-Erik
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 182 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 217 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 641 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Surkål är riktig slow-food och gör gott för din hälsa!
Frankrike, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike - varje land tillagar surkålen enligt sin egen tradition, med kärlek och omsorg.
Recepten i den här boken är hämtade från olika delar av världen, där Maria och Jan-Erik Wannerdt på sina många resor har testat olika former av surkål med tillbehör.
Nyttan av surkål
Sänker GI-värdet
verkar probiotiskt för magen
motverkar uppkomsten av allergi
innehåller C-vitamin, folsyra, vitamin B6 och vitamin K
Det är så gott!
Men det bästa argumentet för att laga och äta surkål är att det är så gott! Boken innehåller massor av läckra recept från de länder där surkål är vanligt. Vad sägs om Choucroute S:t Germain, Szegediner Gulasch, Tiroler Bauernschmaus eller Wraps med surkål och chorizo?
Optimal Förlag 1 9789172412033 -
Från Donsökaka till Maklobe i Bergsjön
Inbunden bok. Joy Aramis förlag. 1 uppl. 2014. 178 sidor.
Nyskick. LÖÖ
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163756054
- Titel
- Från Donsökaka till Maklobe i Bergsjön
- Författare
- Cederberg Gerdrup, Anna
- Förlag
- Joy Aramis förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 178 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Från Donsökaka till Maklobe i Bergsjön tar med dig på en matkulturell resa genom Göteborg med elvans spårvagn. Vid hållplatser längs vägen möter du göteborgare med olika kulturella bakgrunder som delar med sig av sina liv, matminnen, traditioner och recept.
I det första av bokens fjorton kapitel får du en inblick i indonesiskt mathantverk och gamla och nya ö-traditioner. De följande kapitlen bjuder bland annat på vardagsfest med sockerkaka och steppdans i Hagen, livlig kenyansk språk- och matlagningskurs vid Rymdtorget och familjemiddag med arabisk upp-och-nedvänd gryta vid Komettorget.
Låt dig inspireras till nya möten och upptäck andra delar av Göteborg. Världens mat finns bara några hållplatser bort.
Joy Aramis förlag 1 9789163756054 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151815877
- Titel
- Matlust : [120 maträtter från hela världen]
- Författare
- Heimerson, Aino - Karlsson, Ewert
- Förlag
- Stockholm : Prisma
- Utgivningsår
- 1982
- Språk
- Svenska
Stockholm : Prisma 9151815877 -
Mat från Balkan : utvalda rätter och teckning...
Häftad bok. Stockholm : Askelin & Hägglund. 1988.
Nära nyskick. ÖÄÄ
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9176841421
- Titel
- Mat från Balkan : utvalda rätter och teckningar
- Författare
- Papazov, Venci - Claesson, Stig
- Förlag
- Stockholm : Askelin & Hägglund
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
Stockholm : Askelin & Hägglund 9176841421 -
Svenska teckningar : 1600-talet : en konstbok...
Inbunden bok. Stockholm : Rabén & Sjögren. 1980.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. ÖÄÄ
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9129545102
- Titel
- Svenska teckningar : 1600-talet : en konstbok från Nationalmuseum
- Författare
- Magnusson, Börje
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1980
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 9129545102 -
Östfronten 1914-1920 : från Tannenberg till t...
Inbunden bok. Hallstavik : Svenskt militärhistoriskt bibliotek. 2008.
Nyskick. Skyddsomslag i ny skick.
KInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185789313
- Titel
- Östfronten 1914-1920 : från Tannenberg till tysk-polska kriget
- Författare
- Neiberg, Michael S. - Jordan, David - Olsson, Staffan
- Förlag
- Hallstavik : Svenskt militärhistoriskt bibliotek
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Hallstavik : Svenskt militärhistoriskt bibliotek 9789185789313 -
Seafood
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151841915
- Titel
- Lax : 150 recept från öst till väst
- Författare
- Wachtmeister, Ebba
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 190 mm
- Vikt
- 372 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lax är inte bara gott, lax är billigt och nyttigt! I den här lilla kokboken ryms över 150 recept på läckra laxrätter: de traditionella svenska med kokt, stekt, gravad, rökt, rimmad lax, men också nya heta recept från öst, barbecuerecept från väst, wokad lax, fräscha laxsallader, laxsoppa...
Det här är en kokbok för den nyfikne matlagaren som vill få nya idéer om hur man kan ta tillvara laxens utsökta smak. Det är lika mycket en varierad receptsamling för den som vill försöka äta lite sundare och smalare.
I bokens inledning får laxsläktet olika arter en ordentlig presentation. Här beskrivs också laxens hälsobringande aspekter. Ett särskilt kapitel ägnas åt tillbehör, både vanliga och ovanliga. Ett annat åt vad man gör med rester - här finns bl.a. några bra förslag på mackor, sallader och tilltugg.
Recepten är lätta och ger förslag på valmöjligheter utan att vara överlastade med ingredienser. Avsikten är att stimulera fantasin och inspirera oss till att äta lax oftare och med större variation.
Prisma 1 9789151841915 -
Från skog till bord : vinnare av Sveriges mäs...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2019. 102 sidor.
Nyskick. VVV
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174249712
- Titel
- Från skog till bord : vinnare av Sveriges mästerkock 2019
- Författare
- Jonsson, Gabriel
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 102 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 266 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 586 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När Gabriel Jonsson lagar mat är det skogens råvaror som agerar huvudperson. Vilt, svamp och fisk kompletterat med säsongens grönsaker. Att ta tillvara på det som finns i skog och mark och laga mat med det årstiden bjuder är hans passion. Och inte sällan är det tillbehören som gör det – vad vore livet utan en riktigt god sås? Här får du därför också lära dig att laga de klassiska såserna, göra egen pasta och ketchup. Och vad sägs om rätter som rådjurssadel med kroppkakor, rödvinssås och rårörda lingon eller gös med confiterad palsternackspuré, grillad purjolök och brynt smör med mandel – eller varför inte en ravioli med ramslök, ricotta och parmesan, just när ramslökens gröna blad spirar om våren och försommaren.
Bonnier Fakta 9789174249712 -
Jan Hedhs bästa : från surdegar till sockerka...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 109 sidor.
Nyskick. G
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113035376
- Titel
- Jan Hedhs bästa : från surdegar till sockerkakor
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 232 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det skulle inte falla Jan Hedh in att köpa en fabriksgjord mazarin. Här är det äkta vara som gäller, helst från grunden och med en konstnärlig finess som är få förunnade. Jan Hedh vill få oss att sätta en surdeg i stället för att köpa bake off på 7Eleven.
Den svenska matrevolutionen rullar vidare. I Sverige äter vi bättre än någonsin. Svenska kockar uppmärksammas allt oftare internationellt och tar hem prestigefulla priser. Vi har valt ut några av våra bästsäljande kockar och kokboksförfattare för en fin liten reprintserie med ett sextiotal recept i varje volym. Ett utmärkt tillfälle för alla kokboksälskare att hitta nya bekantskaper, eller när du vill ge bort din favoritkock i present!
Jan Hedh är en av våra främsta konditormästare och bagarmästare, verksam som utbildare och konsult åt restauranger och livsmedelsföretag runt om i världen. Han har under sin nästan fyrtioåriga karriär fått en lång rad gastronomiska utmärkelser.
För Jan Hedh handlar det om kvalitet hela vägen. Allt görs från grunden med bra råvaror och skapas med kunskap och konstnärlig touch. Med sina böcker ger han oss chansen att lära mer om bakningens ädla konst. Och vad känns lyxigare än ett doftande hembakat levainbröd eller egenhändigt gjorda biskvier?
Recepten är tagna från Bröd, Bröd och kaffebröd och 277 sorters kakor.
Norstedts 1 9789113035376 -
Nanorevolutionen : från nobelpris till din va...
Inbunden bok. Santérus Förlag. 1 uppl. 2010. 255 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. VVV/ 8MM
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173590433
- Titel
- Nanorevolutionen : från nobelpris till din vardag
- Författare
- Susanne Holmlund - Håkan Olin
- Förlag
- Santérus Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 221 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 482 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nano är framtidens teknologi. Nanotekniker är den som bygger nyttiga produkter med de minsta greppbara delar som naturen tillhandahåller, atomer och molekyler, och målet är att behärska dem lika fulländat som naturen själv gör.
Nanotekniken har utsikter att ge oss mirakulösa material, revolutionera datorsamhället och erbjuda värdefulla bidrag till medicinen, miljövården och energiförsörjningen. Boken ger en lättläst översikt över nanoteknikens framväxt, löften och hot, och samtidigt fångar den in många av naturens fenomen på ett praktiskt och lättfattligt sätt. Inte minst presenteras många av de människor som bidragit till att föra världen till tröskeln av den nya teknologiska eran: nanoepoken.
Susanne Holmlund är kulturredaktör vid Sundsvalls Tidning med ett förflutet inom vetenskapsjournalistik.
Håkan Olin är professor i materialfysik vid Mittuniversitetet och grundare av företaget Nanofactory Instruments.
Den från Nobelsammanhang kände professor Anders Bárány har skrivit förord.
Santérus Förlag 1 9789173590433 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789185861538
- Titel
- Passion för svamp : mat från skogens skafferi
- Författare
- Wilén, Mikael - Ekblom, Ulrika
- Förlag
- Malmö] : Kakao
- Utgivningsår
- 2011
- Språk
- Svenska
Malmö] : Kakao 9789185861538 -
En grönare tid - receptsamling från Findus
Häftad bok. Findus. 62 sidor.
Nyskick. Spiralhäftad. ÖÖÖÖ
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKFindus -
Såser och dippsåser Inspirerande klassiska oc...
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2006. 96 sidor.
Nyskick. övre
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781405482318
- Titel
- Såser och dippsåser Inspirerande klassiska och nya recept från hela världen
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 278 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 670 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Såser och Dippsåser
En utsökt sås kana utgöra skillnaden mellan en duktig och en mästerlig kock! Det råder inget tvivel om att en vällagad sås som kompletterar en rätt kan förvandla en vanlig måltid till en fest. Den kan sätta sting på anrättningen, göra den gräddigt fyllig, förstärka smaken i huvudingrediensen, balansera konsistenser och ofta ge presentationen en viss elegans.
Det finns ingen klar skiljelinje mellana såser och dippsåser. vilket framgår av många recept i den här fanstiska, nya kokaboken. Bland recepten på dippsåser återfinner man alla de där goda tilltuggen och kanapéerna som man kan servera separat med råa grönsaker, pitabröd, tortilla chips och grissini.
Perfekt för speciella tillfällen!
Läsförlaget 1 9781405482318 -
Världens köttbullar - 100 recept med inspirat...
Häftad bok. Tulip. 175 sidor.
Nyskick. Dansk band. mmk.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTulip -
Legendariska fältherrar : från Hannibal till...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2013. 268 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. NNM
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155259013
- Titel
- Legendariska fältherrar : från Hannibal till Rommel
- Författare
- Harrison, Dick
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 268 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 235 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 510 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Flera av Sveriges främsta militärhistoriska författare skriver här om några av tidernas mest omtalade fältherrar – vissa strategiska genier, andra mer beryktade personligheter. Följ stridstaktikens utveckling från härföraren Hannibals seger över romarna 216 f.Kr. till andra världskrigets mångfacetterade flerfrontsstrider, ledda av tongivande befälhavare som Erwin Rommel, Heinz Guderian och Arthur Harris.Läs om historiska storheter som Julius Caesar, Djingis khan, Horatio Nelson och Napoleon och om våra svenska krigarkungar Gustav II Adolf och Karl XII. Dessutom den grymme transsylvaniske 1400-talsfursten Vlad Dracula, den framgångsrike amerikanske sydstatsgeneralen Robert E. Lee och första världskrigets store brittiske överbefälhavare Douglas Haig.InnehållInledning – Anders FranksonHannibal – Anders FranksonJulius Caesar – Dick HarrisonRikard Lejonhjärta – Dick HarrisonDjingis khan – Dick HarrisonVlad Dracula – Katarina Harrison LindberghGustav II Adolf – Bo ErikssonLennart Torstenson – Lars Ericson WolkeKarl XII – Lars Ericson WolkeLord Horatio Nelson – Ulf ZanderNapoleon Bonaparte – Martin HårdstedtRobert E. Lee – Anders FranksonTogo Heihachiro – Richard AreschougDouglas Haig – Anders FranksonPhilippe Pétain – Anders EhrnbornMichail Tuchatjevskij – Anders FranksonHeinz Guderian – Niklas ZetterlingSir Arthur Harris – Jan WaernbergErich von Manstein – Mathias ForsbergErwin Rommel – Johan Lupander
Bokförlaget Semic 9789155259013 -
Sannas kokbok : mat från trädgård, skog och h...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1996. 188 sidor.
Nyskick. MKMM
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151828936
- Titel
- Sannas kokbok : mat från trädgård, skog och hav
- Författare
- Sanna Töringe - Anette Åberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 771 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151828936 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9155212964
- Titel
- God mat från 20 länder
- Författare
- Wärnling, Marianne - Björkman, Staffan
- Förlag
- Sundbyberg : Semic
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Sundbyberg : Semic 9155212964 -
Indiska kokboken : [lättlagade indiska rätter...
Inbunden bok. Stockholm : Page One. 1992.
Nära nyskick. ÖÖÖ
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171250158
- Titel
- Indiska kokboken : [lättlagade indiska rätter från Kashmir i norr till Kerala i söder]
- Författare
- Pihl, Ove - Strandell, Bertil
- Förlag
- Stockholm : Page One
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Stockholm : Page One 9171250158 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174010602
- Titel
- Sagor från skogen
- Författare
- Anna Casalis
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 56 sidor
- Bandtyp
- Board book
- Mått
- 210 x 297 mm Ryggbredd 68 mm
- Vikt
- 1695 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det var en gång en förtrollad skog där många små djur levde tillsammans med små skogstomtar och älvor.
Följ med in i skogen och lyssna på tolv stycken spännande,
roliga, sorgliga, läskiga och söta sagor.
Tjockaste sagoboken innehåller otroligt vackra illustrationer av Tony Wolf. Tony Wolf heter i verkligheten Antonio Lupatelli och föddes i Italien 1930. Han blev känd som konstnär redan under 50- och 60-talet i England, för sina vackra och detaljrika illustrationer.
Boken har måtten 21x29 cm och är över 6 cm tjock men är förhållandevis lätt för sin storlek. Då boken är tryckt på vit kraftig kartong och har ett vadderat omslag tål den lite hårdare tag.
Tukan Förlag 1 9789174010602 -
Från veganens skafferi : fler än 60 inspirera...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2015. 144 sidor.
Nyskick. MKMM
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176170854
- Titel
- Från veganens skafferi : fler än 60 inspirerande och lättlagade recept
- Författare
- Dunja Gulin
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 240 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 694 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Veganernas antal växer snabbt, men ändå är det ont om renodlade veganska kokböcker på svenska. Nu kommer en riktigt fin sådan.
Från veganens skafferi: 60 naturliga och läckra recept är en vacker, stämningsfull och inbjudande kokbok som passar såväl veganer som vegetarianer. Den passar också perfekt för de som inte själva är veganer men kanske ska traktera vänner, barn eller barnbarn som är det.
Från veganens skafferi är full av inspirerande veganska recept från hela världen. Här bjuds på soppor, sallader, snacks och tillbehör, mättande huvudrätter och söta frestelser till efterrätt. Vare sig man tar sina första trevande steg som vegan eller har stor erfarenhet av det veganska köket men söker nya idéer, så är denna bok en källa till inspiration och kunskap.
Dunja Gulin är kock, lärare och hälsorådgivare. I Från veganens skafferi går hon igenom de viktiga grunderna för en hållbar vegansk kost. Hon listar alla de veganska nyckelingredienserna som behövs för att få i sig de mineraler och vitaminer som kroppen kräver och hon inventerar skafferiets hyllor och upprättar en förteckning över de livsmedel som utgör grunden för bokens 60 recept.
Format: 200x240mm
Tukan Förlag 1 9789176170854 -
Indisk vegetarisk mat : den nya färgguiden ti...
Häftad bok. Köln : Könemann. 1984. 128 sidor.
Nyskick. Ö
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 3829047924
- Titel
- Indisk vegetarisk mat : den nya färgguiden till exotiska, vegetariska rätter från det sagoskimrande landet i öst
- Författare
- Ray, Sumana
- Förlag
- Köln : Könemann
- Språk
- Svenska
Köln : Könemann 3829047924
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn