Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Att ringa Clara

Att ringa Clara

Nyskick. Man läser. Man vänder blad. Man fylls av ett språk och en intention klar som en vårbäck. Porlande. Spelande. Det handlar om vänskap och att lämna ungdomen för att bli en vuxen människa som kan ta hand om sig själv. Eller bör. Borde. Om det svåra i att bestämma sig för om han som frågar är den rätte. Om man väljer för att man älskar eller av någon annan outgrundlig anledning. Om tid som varit. Som satt djupa spår. Ristat och karvat. Ursprungsfamiljens vanor och mönster och hur den formar. På gott. Och på ont.
Det är historien om vänskapen mellan Clara och Caroline och det är Caroline som berättar. Som är jaget. Ett möte på en folkhögskola mellan två sextonåringar med ett brinnande intresse för musik och sina instrument. En violinist och en cellist. Flickor knappt stigna ur barndomens omhuldande trygghet och värme. Den ena, Caroline, kan aldrig återvända till sitt barndomshem. En brand utplånar allt. Den andra, Clara, är så mån om att alla ska må bra att hennes yttre lyskraft tömmer hennes inre.
Så följs de åt. Börjar på musikhögskola. Testar vuxenlivet. Mellan dem knyts ett band så hårt att ingen av dem riktigt vet hur det ska lossas.
Senare i livet, då Caroline drabbas av en svår kris, ringer hon Clara. Som inte svarar. Vi får veta att det är så det är med Clara. Hon svarar sällan. Där börjar romanen och backar bakåt. Hela vägen till deras första möte. Halvvägs till tiden då deras vuxna liv börjar.
Anna Schulze är förutom författare violinist och hennes erfarenheter och kunskaper inom området förhöjer och ger tyngd. Hon gestaltar sina miljöer med fingertoppskänsla och precision. Från folkhögskolans vinterbilder till lägenheten där överfulla askkoppar samsas med tallrikar med fasttorkad mat och ölburkar. På samma sätt med persongalleriet. Nästan så man känner dem. Så utmejslade till kropp och själ. Sammansatta. Sanna människor. Från det inre till det yttre. Att ringa Clara är en underbar läsupplevelse.
Wahlström & Widstrand.2011.Inbunden.335 sidor.Skyddsomalg.Vikt i gram: 527.Språk:Svenska.Absolut nybok.Frakt (M-påse) 45 kronor.(Sverige). Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789146220930
Titel
Att ringa Clara
Författare
Schulze, Anna
Förlag
Wahlström & Widstrand
Utgivningsår
2011
Omfång
334 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
135 x 214 mm Ryggbredd 26 mm
Vikt
527 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det börjar med ett telefonsamtal. Clara, Carolins bästa vän är försvunnen. Men Clara är väl alltid borta, vill Carolin säga. Clara är född borta.De har varit varandras förtrogna och bundsförvanter sedan åren på folkhögskolan, och sedan på Musikhögskolan. De har växt upp och gift sig, men sedan har väl varken kärleken eller vänskapen blivit riktigt som någon av dem tänkt sig. Nu står dessutom Carolin själv vid en avgörande vändpunkt i livet.När Carolin motvilligt börjar leta efter sin försvunna vän påbörjar hon samtidigt en minnesresa. Den tar henne inte bara tillbaka genom den långa vänskapen med Clara, utan tvingar henne också att skärskåda sitt eget liv.För att förstå vad som har hänt med Clara, och för att finna sin egen plats i livet, måste Carolin ifrågasätta livets lyckliga stunder av närhet och samförstånd. Och av allt det andra, som är sorg, svek och oförmåga att kommunicera.Att ringa Clara är en finstämd och exakt berättelse om utveckling, om hur händelser och människor påverkar och formar varandra under livets gång. Men framför allt är det berättelsen om en stor och inte helt okomplicerad vänskap.