Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Gudarnas föda : den som dödar

Gudarnas föda : den som dödar

Inbunden bok. Gefle Chocolaterie. 2 uppl. 2012. 574 sidor.

Mycket gott skick. Signerad. Chokladfestande 2012 Oläslig namnt. (troligen författarens)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789198018103
Titel
Gudarnas föda : den som dödar
Författare
Anna-Sofia Winroth-Wallström
Förlag
Gefle Chocolaterie
Utgivningsår
2012
Omfång
574 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
130 x 210 mm Ryggbredd 50 mm
Vikt
687 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Anna-Sofia Winroth-Wallströms debutroman tar läsaren till 1500-talet, då den nya världen upptäcktes av de stora sjöfararna och till hennes egen chokladvärld i modern tid. Handlingen utspelar sig i Sverige, Haiti och USA. Anna-Sofia är själv kakaoplantageägare och har spenderat mycket tid på Hispaniola, dagens Haiti och Dominikanska republiken.

Mira Wallin, som driver ett chocolateire i Sverige, reser till Haiti för att arbeta i kakaodjungeln. Hon möter oväntat motstånd. En levnadstrött stalker fattar tycke för henne, en vodoupräst anlitas för en dödlig besvärjelse och drogsmugglare försöker desperat skydda sin verksamhet. Mira Wallin dras in i en internationell och kriminell härva inom kakaoråvaruhandeln.

När hon försvinner, några månader efter den stora jordbävningen i Port-au-Prince, drar räddningsuppdraget igång. Hennes haitiska vänner och exmaken, Tom Wallin, följer spåren hon lämnat efter sig. Spår som också andra bevakar. Deras jakt tar dem till landets sydvästra spets och dess mytomspunna djungel. I Sverige bevakar svensk press situationen och hennes familj genomlider ovissheten i offentlighetens rampljus.

Haiti är ett land som korsas av farliga förkastningar och leder. Landets utsatta situation och fattigdom underlättar för omlastningen av colombianskt kokain på haitisk mark. Korrupta ligor, skrupelfria och hänsynslösa, styr allt som sker i landet.

Vem eller vad är det som hotar i Haitis djungel? Vem förföljer varje steg Mira tar och varför? Varför måste hon dö? Svaret på gåtorna döljer sig delvis i ett brev från 1566, skrivet av Bartolomé de Las Casas. Andra svar finns i oväntade möten.