Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Hemmets färgguide : blanda och kombinera med hjälp av 200 färgpaletter
Hemmets färgguide : blanda och kombinera med hjälp av 200 färgpaletter Hemmets färgguide : blanda och kombinera med hjälp av 200 färgpaletter

Hemmets färgguide : blanda och kombinera med hjälp av 200 färgpaletter

Häftad bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 256 sidor.

Mycket gott skick. Spiralinbunden. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789113023533
Titel
Hemmets färgguide : blanda och kombinera med hjälp av 200 färgpaletter
Författare
Anna Starmer
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2009
Omfång
256 sidor
Bandtyp
Spiral
Mått
170 x 205 mm Ryggbredd 31 mm
Vikt
689 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Dovt eller klart, neutralt eller djärvt? Trendanalytiker spår att minimalismens era är över. Nu är det dags för färg! Här är boken som hjälper dig att skapa den omgivning som passar just dig. 200 färgpaletter ger inspiration och praktisk vägledning.

Det mest effektiva sättet att förvandla ett rum är genom att ändra färgsättningen. Färger kan som ingenting annat ge liv åt en inredning och få ett rum att verka större eller mindre, varmt eller svalt - allt efter behov.
Efter några år av vitt och ljust har det mer färggranna kommit tillbaka i inredningen. På väggar, tapeter och textilier är det nu klara och strålande kulörer som gäller - gärna i kombinationer och mönster. Men det är inte helt lätt att veta hur man ska uppnå det resultat man önskar. Vad matchar och vilka färgkombinationer fungerar sämre?
Hemmets färgguide är en praktisk handbok som hjälper dig att skapa den miljö du önskar. Den innehåller 200 inspirerande färgpaletter och pedagogiska texter som gör att du vågar lite mer. Här beskrivs vilka stämningar olika färgsättningar förmedlar, och du kan lätt leta upp din favoritfärgskala och se vilka kombinationer som är mest lyckade inom denna, eller mellan den och andra skalor.
I bokens inledande avsnitt behandlas färgteori, stämningar som olika färger kan skapa och ljusets betydelse. Här får vi också lära oss hur man bygger upp en färgprovspärm som visar helheten med färger och strukturer.
Färgpaletterna är indelade i nio färgskalor: rosa färger, röda, orange och bruna, gula, gröna, blå, violetta, neutrala färger samt grått. I varje avsnitt finns ett stort antal paletter med olika inriktningar att välja bland, till exempel intensiva, nostalgiska, fantasifulla, energirika, romantiska, bleka och lugna. Upptäck hur färg kan användas för att skapa en viss atmosfär eller för att ge illusionen av rymd, djup, värme och ljus. Hitta det tema som passar just din personlighet, och bli din egen designer!