Cajunköket : matrecept, musik, festivaler : komplett guide till cajun och creole
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 1992. 152 sidor.
Mycket gott skick.
"Let the good times roll" säger cajunfolket i Louisiana. "Good times" betyder fest - het, spännande mat med traditioner från Frankrike, Spanien och Karibien. Sedan spelar man musik medan maten puttrar - på dragspel, fiol och triangel.
Hittills har man bara kunnat läsa om denna spännande maten i tidningarnas receptbilagor - nu kommer den första riktiga cajunkokboken. Och vem vill inte laga cajunkräftor, creole chicken eller de underbara hickoryrökta tigerspjällen? (För entusiasten finns även recept på alligatorbullar).
Cajunköket är mer än en kokbok; det är en guide till en livsglad och unik kultur som har många likheter med våra egna folkliga traditioner. Cajunfolket och svenskarna har kräftätningen, kaffet och dragspelsmusiken gemensamt - Karl XIV Johan höll på att bli fransk guvernör i Louisiana, men blev kung i Sverige i stället...
Den här boken spritter av livsglädje och riktigt ångar av härliga recept och för den som tänker åka till Louisiana finns en massa värdefulla tips.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9119232225
- Titel
- Cajunköket : matrecept, musik, festivaler : komplett guide till cajun och creole
- Författare
- Annika Hallsvik - Steve Gillner - Leena Talvend
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1992
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 553 g
- Språk
- Svenska