Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Fundamentalisterna. De nya kyrkorna och hatet mot HBTQ-personer.

Fundamentalisterna. De nya kyrkorna och hatet mot HBTQ-personer.

Inbunden bok Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2019. 226 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. [2] PRESENTSKICK! NY FRÅN LAGER. Om homofobi, våld mot homosexuella och religiösa konservativa som kriminaliserar homosexualitet och sprider dödligt hat genom konspirationsteorier. Stark och viktig läsning. Inbunden, förlagsband med skyddsomslag. 8:o. 215x140x20 mm. 390 g. [0527]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127154636
Titel
Fundamentalisterna
Författare
Annika Hamrud
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2019
Omfång
226 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 217 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
400 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Frilansjournalisten och författaren Annika Hamrud går på djupet och ger röst åt offren för homofobin // Fundamentalisterna är en unik och viktig bok om hbt-personer som riskerar att glömmas bort och kan förhoppningsvis bli en väckarklocka för dem som aningslöst stödjer hat. BTJ
Najjuma hör skottsalvorna runt sig, men hon ser inte var de träffar. Hon ligger intill den stora bardisken där hon brukar stå och servera öl. Mansröster skriker, de springer fram och tillbaka i Najjumas och Miriams bar. Plötsligt vrålar någon: Var är Miriam? Hon ska dö.
Kill the gays bill väckte debatt över stora delar av världen när parlamentet i Uganda skulle rösta fram en lag om dödsstraff för homosexualitet. Då hade en nyväckt kristen rörelse, sponsrad av starka amerikanska intressen, drivit en kampanj mot homosexuella sedan aidskrisen på 1980-talet. De utmålades som fiender till kärnfamiljen, kristendomen och hela samhället.
I Fundamentalisterna får vi följa de som drabbas av den nya vågen av homofobi, men också predikanter och aktivis­ter på vardera sida om lagen. Journalisten Annika Hamrud följer pengarna: vilka tjänar på att sprida konspirationsteorier och att välja ut en grupp att demonisera? Hon hittar även svenska evangelikala grupper med mycket nära band till dem som sprider det dödliga hatet. Det är inte bara Najjuma och Miriam som blir måltavlor, hbtq-personer i Uganda lever ständigt med risken att trakasseras, miss­handlas, fängslas och mördas.
Efter femtio år av framgångsrik kamp sker nu en utveck­ling åt motsatt håll: religiösa konservativa som kriminali­serar homosexualitet.
Stark och viktig läsning. QX
Den evangelikala rörelsens växande makt från amerikanska storstäder till Östafrikanska byar behöver exponeras, granskas och avslöjas. Homofobin behöver bemötas. Annika Hamruds reportagebok är en bra början. Göteborgs-Posten
Hamruds ugandaskildring är viktig läsning, Jönköpings-Posten
Hon ger den brutala homofobins offer röst. Expressen
Ytterligare författare: Hamrud, Annika
Ytterligare designers: Grandin, Elena