Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
D-dagen : slaget om Normandie

D-dagen : slaget om Normandie

Inbunden bok Historiska Media. 1 uppl. 623 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Fint förlagsband

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789185873609
Titel
D-dagen : slaget om Normandie
Författare
Antony Beevor
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2009
Omfång
623 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
165 x 230 mm Ryggbredd 45 mm
Vikt
1244 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Antony Beevor är tillbaka med ett nytt storverk om andra världskriget efter succéerna Stalingrad och Berlin. I D-dagen - slaget om Normandieger han en helt ny bild av tidernas mest omfattande militäroperation med hjälp av ett gigantiskt forskningsmaterial.

Det rör sig om tusentals sidor ur ett trettiotal arkiv från ett halvt dussin länder. En del av källmaterialet är helt nytt; dagböcker och redogörelser som familjer har donerat till olika arkiv.

I gryningen den 6 juni 1944 svepte en jättearmada av fartyg och fallskärmssoldater över Engelska kanalen och 175 000 man från de allierade länderna steg i land längs Normandies kust. Den största militära operationen genom tiderna hade börjat.

Inte ens Stalin kunde låta bli att imponeras av det som kom att kallas D-dagen. "Under hela kriget har det aldrig tidigare genomförts ett sådant krigsföretag" skrev han till Churchill.

D-dagen har behandlats i åtskilliga böcker, filmer och TV-serier och är en av de mest kända operationerna från andra världskriget. Men inget som skrivits tidigare bygger på ett så omfattande forskningsarbete som i denna bok: utifrån tidigare förbisedda eller bortglömda källor visar han hur brittiska, kanadensiska och amerikanska styrkor blev indragna i stridigheter lika brutala som grymheterna på östfronten. Händelseförloppet beskrivs ur både tyskarnas och de allierades perspektiv, från landstigningen den 6 juni till befrielsen av Paris 1944. Med samma gripande och målande stil som i böckerna Stalingrad och Berlin Slutstriden 1945 skildras krigets brutala verklighet.

Antony Beevor, tidigare brittisk officer, är en av vår tids ledande militärhistoriska författare. Han har tilldelats en rad prestigefyllda priser och hedersutmärkelser och hans böcker har sålt i närmare fyra miljoner exemplar världen över.

Pressröster om Antony Beevors tidigare böcker:

"Antony Beevor är en samtida Tolstoj, som med sina historiska böcker håller på att skapa ett litterärt storverk som kommer att stå sig under lång tid framöver."
Dagens Nyheter

"Jag vet ingen annan bok om andra världskriget som så effektivt och levande ger en bild av krigets demoniska krafter, dess destruktiva inverkan på människors liv och drömmar. I detta avseende är Beevors arbete en kulturgärning."
Sydsvenska Dagbladet om Berlin

"Ett storslaget verk! Beevor har en suverän förmåga att berätta."
Helsingborgs Dagblad om Berlin

"Stalingrad slår ut det mesta som skrivits om andra världskriget."
Västmanlands Läns Tidning om Stalingrad

"En briljant och mycket stort genomförd bok."
Svenska Dagbladet om Stalingrad