Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Den religiösa människan : En introduktion till religionspsykologin

Den religiösa människan : En introduktion till religionspsykologin

Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 1999. 442 sidor.

Nyskick. Hur ska man på ett vetenskapligt sätt kunna förstå och diskutera religiösa upplevelser? Varför uppkommer religiösa föreställningar över huvud taget? Och hur nära hör religiösa upplevelser ihop med den kultur där de förekommer? Religionspsykologins uppgift är att beskriva människans religiösa upplevelser och beteenden i ett psykologiskt perspektiv.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9127074994
Titel
Den religiösa människan : En introduktion till religionspsykologin
Författare
Antoon Geels - Owe Wikström
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
1999
Omfång
442 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
160 x 235 mm Ryggbredd 33 mm
Vikt
786 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Hur beskriver man människans religiösa erfarenheter och beteenden i ett psykologiskt perspektiv? Det är den övergripande fråga som ställs inom religionspsykologin, ett universitetsämne som befinner sig i stark utveckling. I denna klassiker som nu utkommer i en kraftigt omarbetad utgåva, presenteras de senaste forskarrönen på området. Här finns också nyskrivna kapitel om nyandlighet (new age), mystik och meditativa tekniker.
I bokens första del undersöks bland annat människans religiösa upplevelser i relation till den sociokulturella miljön. Här beskrivs också förhållandet mellan religion och olika psykologiska perspektiv, till exempel djuppsykologi, kognitiv psykologi och personlighetspsykologi.
Andra delen är mer tematiskt uppbyggd. Bland annat beskrivs intensiva religiösa erfarenheter och den senaste forskningen kring nya religiösa rörelser. I flera kapitel ställs frågor kring religion och psykisk hälsa. Här återfinns också bidrag från tre medförfattare: Jan Hermansson, teol. dr i religionspsykologi, skriver om personlighetspsykologi och religion, Ulf Sjödin, fil.dr i religionshistoria, presenterar ett aktuellt material om ungdomars religiösa värderingar och Petra Junus, teol. dr. i religionspsykologi, beskriver den religionspsykologiska kvinnoforskningen.
Den religiösa människan är en självklar grundbok för nybörjarstudenter i religionsvetenskap på universitet och högskola. Den vänder sig också till lärare i religionskunskap i grundskolan och på gymnasiet, samt till psykologer, psykoterapeuter och personal inom den psykiatriska vården.
Boken utkom första gången 1985. Från och med denna utgåva tar Natur och Kultur över den från Antoon Geels eget förlag Plus Ultra.
Ny reviderad utgåva

Antoon Geels är bitr. professor i religionshistoria med religionspsykologi Lunds universitet. Han har publicerat ett tiotal böcker om mystik i olika religiösa traditioner.
Owe Wikström är teol. dr och professor i religionspsykolgi vid Uppsala universitet. Han är författare till ett tiotal böcker.