Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Den religiösa människan : en introduktion till religionspsykologin

Den religiösa människan : en introduktion till religionspsykologin

Inbunden bok. Natur & Kultur. 5 uppl. 2006. 468 sidor.

Nära nyskick. Hur ska man på ett vetenskapligt sätt kunna förstå och diskutera religiösa upplevelser? Varför uppkommer religiösa föreställningar över huvud taget? Och hur nära hör religiösa upplevelser ihop med den kultur där de förekommer? Religionspsykologins uppgift är att beskriva människans religiösa upplevelser och beteenden i ett psykologiskt perspektiv. Den religiösa människan är indelad i två delar: en del som beskriver olika teoretiska perspektiv och människan som en sökande varelse, och en del som är tematiskt uppbyggd och tillämpar de olika perspektiven på områden som till exempel religiösa visioner i vår tid, den moderna människans behov av andlighet samt religionens roll i hanteringen av kriser. Denna andra del tar också upp fallstudier från Sverige och Syrien.

Den religiösa människan är en väl etablerad grundbok för studenter i religionsvetenskap på universitet och högskola. Den vänder sig även till lärare i religionskunskap på grundskolan och gymnasiet, samt till personal inom psykiatrin. Detta standardverk inom religionspsykologi utkommer nu i sin fjärde utgåva, utökad med de senaste forskningsrönen.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9127107728
Titel
Den religiösa människan : en introduktion till religionspsykologin
Författare
Antoon Geels - Owe Wikström
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2006
Omfång
468 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 234 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
752 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Hur beskriver man människans religiösa erfarenheter och beteenden i ett psykologiskt perspektiv? Det är den övergripande fråga som ställs inom religionspsykologin, ett universitetsämne som befinner sig i en viktig utvecklingsfas. I denna klassiker, som nu utkommer i en kraftigt omarbetad utgåva, presenteras de senaste forskarrönen på området. Det finns idag en växande skara människor som kallar sig andliga men inte religiösa. De har en privat tro utan att vilja tillhöra någon etablerad religiös tradition. Denna hållning speglas i ett nästan nyskrivet kapitel. Under rubriken andlighet i vår tid behandlas fenomenet tro utan tillhörighet liksom nya religiösa rörelser, fundamentalismens psykologi och psykologiska aspekter av religiöst motiverad terrorism. Andra nyheter är bl a att det socialkonstruktionistiska perspektivet har utökats med ett avsnitt om postmodernism och religionspsykologi. Avsnittet om rollteori har kompletterats med ytterligare ett förslag till utveckling. Det handlar om ett kulturpsykologiskt och narrativt komplement. Det gör att rollteorin blir lättare att integrera med det socialkonstruktionistiska perspektivet. Petra Junus, som svarar för bokens kvinnovetenskapliga perspektiv, har skrivit om nypaganism och shamanism. Jan Hermanson har skrivit ett nytt kapitel om den teori som kanske mer än någon annan dominerar den religionspsykologiska scenen: copingteorin. Den religiösa människan är en etablerad grundbok för studenter i religionsvetenskap på universitet och högskola. Den vänder sig också till lärare i religionskunskap i grundskolan och på gymnasiet, samt till psykologer och annan personal inom den psykiatriska vården.