Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Sätta gränser för barn

Sätta gränser för barn

Inbunden bok Bokförlaget Forum. 2004. 153 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Till synes oläst exemplar///Förlagets beskrivning: Är du en curlingförälder? —i En engagerad förälder som "sopar banan" åt dina barn? Är det barnen som oftast bestämmer hemma och får allting serverat utan att avkrävas någon motprestation? Slutar de flesta diskussioner och konflikter med att du faller till föga för barnets vilja? Då ska du läsa den här boken. Arne Skodvin menar att för lite motstånd och för stor frihet kan vara direkt skadligt. Ett barn behöver gränser och rutiner och vuxna som är konsekventa och menar vad de säger och tydligt visar det. Barn måste lära sig att ömsesidig respekt och anpassning är förutsättningar för att kunna fungera hemma, på dagis, i skolan och bland kamrater och i förlängningen i samhället i stort.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9137123025
Titel
Sätta gränser för barn
Författare
Arne Skodvin
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2004
Omfång
153 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
141 x 220 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
345 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Är det verkligen nödvändigt att hela tiden sätta gränser för barnen? Skulle det inte vara bättre om de själva fick pröva sig fram till sitt eget sätt att vara, utan inblandning från föräldrarnas sida? Kan det inte rentav vara skadligt för barn att vi vuxna prackar på dem vår egen vilja?   Små barn har en inre drift att testa nya beteenden, ibland med fara för både sig själva och omgivningen. Men gränssättning handlar inte enbart om att förebygga olyckor. Det är minst lika viktigt att barnen lär sig att fungera i samhället och i relationer till andra. Barn behöver vuxnas stöd och hjälp för att kunna utveckla en positiv syn på sig själva och omvärlden. Ur innehållet:¤ Det är bra för barnet att du sätter gränser. ¤ Hur du blir mer medveten om vilka gränser du sätter och hur de blir tydliga för dig själv och barnet. ¤ Hur barnets självbild påverkas av hur du sätter gränserna. ¤ Varför alla barn tjatar och hur du tacklar situationen. ¤ Hur du kan uppträda i konflikter med barnet, till exempel i affären, på dagis, vid måltider och vid läggning.  En klok och humoristisk bok utan pekpinnar men med ett aktuellt budskap. Arne Skodvin är fil.dr och pedagog. Han har tidigare arbetat med förskollärarutbildning och ägnar sig nu åt forskning och föreläsningar kring kommunikationen mellan barn och vuxna.