Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Huset bland träden

Huset bland träden

Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 1999. 163 sidor.

Nära nyskick. >> Fler av säljarens artiklar hittar du genom att klicka på ”Säljare” nedan i annonsen.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9127076296
Titel
Huset bland träden
Författare
Sundelin, Arne
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
1999
Omfång
163 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
239 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Suggestivt berättad barndomsskildring om en pojkes försök att förstå sin omvärld, och hur han allt mer söker sig ifrån sin familj. Med stor språklig känslighet återskapar Arne Sundelin barnets synvinkel och ibland mytiska föreställningsvärld.
I sin förra starkt lovordade roman Det som sker berättade Arne Sundelin om sin mamma som för drygt tio år sedan valde att ta sitt liv. Boken var ett försök att förstå varför en människa fattar ett sådant beslut, och hur det påverkat honom att växa upp med att en nära släkting burit på den problematiken. Romanen byggde på olika minnesfragment i ett försök att nå fram till en bild av modern.
Arne Sundelins nya roman präglas av samma vilja till insikt och inlevelse som Det som sker. Med en sällsamt skimrande språkväv skapar han en säker inblick i den lille pojkens försök att förstå sin värld, dess gränser och de vuxna förklaringsmodellerna. Alltifrån pojkens samtal med kompisen Staffan – som kanske inte finns i verkligheten – till mötet med morfaderns erfarna syn på livet, och försöken att ta reda på vad som finns bortanför hemtrakten, ger Arne Sundelin en fullkomligt trovärdig bild av ett sinne under ofta smärtsam mognad. I Huset bland träden visar Arne Sundelin hur väl han behärskar sin prosas förtrollande verktyg.

Arne Sundelin är född 1951 i Örnsköldsvik, uppvuxen i Östersund och bosatt i Stockholm. Han har publicerat fem romaner och en diktsamling. Arne Sundelin undervisar också på Biskop-Arnös skrivarlinje och på Skrivarakademin.