Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Absolut farmakon. Kärnavfall och evighet som tanke och konst.

Absolut farmakon. Kärnavfall och evighet som tanke och konst.

Inbunden bok Ariel. 1 uppl. 2019. 140 sidor.

Nyskick. PRESENTSKICK! NY FRÅN LAGER. Radioaktivt avfall och kärnvapenkrig i teori, filosofi och konst. Om föroreningar och miljöhot. Serie: Ariel litterär kritik, 12. Ariel Förlag i samarbete med det Fria seminariet i litterär kritik. Häftad med vikomslag, s k danskt band. 8:o. 208x150x10 mm. 240 g. [0528]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789187605444
Titel
Absolut farmakon : kärnavfall och evighet som tanke och konst
Författare
Andersson, Axel
Förlag
Ariel Förlag
Utgivningsår
2019
Omfång
140 sidor
Bandtyp
Flexband
Mått
150 x 208 mm Ryggbredd 11 mm
Vikt
230 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det använda kärnbränslet kommer att vara giftigt i 100 000 år en evighet med mänskliga mått mätt. Samtidigt står planeten inför flera andra spektakulära effekter av mo­ dernitetens självskadebeteenden. Kärnvapenkrigets ome­ delbara utplåning har återetablerats som ett hot och klimat­ krisen har blivit en ny suicidal horisont i närtid. Men är vårt värsta gift kanske också vårt största hopp? Något måste göras med det som återstår efter att dagens kulturer för­ svunnit. Konstruktionen av slutförvar för kärnavfallet ger möjligheter till att anamma en extrem långsiktighet. Den ger oss kanske en chans att ånyo ställa tanken och konsten inför evigheten. Absolut farmakon exponerar en bild av vår egen tid i ljuset av kärnavfallet och kärnvapenkriget. Ämnen som det messianska, omsorgsetiken, det moderliga tänkandet och klimatkrisen behandlas genom läsningar av Jacques Derrida, Bernard Stiegler, Carol Gilligan, Sara Ruddick, James Acord, Lina Selander och Mierle Laderman Ukeles.
Ytterligare författare: Andersson, Axel
Ytterligare designers: Nydahl, Mikael