Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Världens snilleblixtar 1. En lustresa genom teknikhistorien från Archimedes badkar till John Bairds television

Världens snilleblixtar 1. En lustresa genom teknikhistorien från Archimedes badkar till John Bairds television

Natur och Kultur 1995. Inbunden, laminatband, 96 sidor, 340 gram. 175x245 mm. Illustrerad med teckningar.

Mycket gott skick. En man stiger ner i badet och tänker - och hans tankar förändrar världen - och människan.

Mer än 1000 år senare ser en man en ljuskrona i en kyrka pendla i sin upphängning. Han observerar och tänker - och hans tankar förändrar världen - och människan.

Ytterligare några 100 år senare grubblar en kvinna över en oförklarlig strålning. Hon tänker, experimenterar och hennes tankar och försök förändrar världen - och människan.


Världens snilleblixtar 1 - ögonblicken som chockade sin samtid och skapade det moderna samhället - är en samling berättelser om människor som såg mer än andra; som vågade tankens gång. Läs om Arkimedes, Galileo, Galilei, James Watt, Georg Stephenson, Marie Curie, Thomas Alva Edison, Henry Ford och John Baird.

Världens snilleblixtar 1 - mer än teknikhistoria. Spännande läsning när den är som bäst - om verkliga människor och stora tankar - små detaljer som fått jättelika verkningar.

Börje Isakson och Georg Johansson har båda arbetat som chefredaktörer på Teknikens värld och redaktionssekreterare på Dagens Industri. De har var för sig och tillsammans skrivit åtskilliga böcker om teknik och teknikhistoria - alltid med människan i centrum.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9127043673
Titel
Världens snilleblixtar 1
Författare
Isakson, Börje
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
1995
Omfång
96 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
336 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En man stiger ner i badet och tänker – och hans tankar förändrar världen – och människan.

Mer än 1000 år senare ser en man en ljuskrona i en kyrka pendla i sin upphängning. Han observerar och tänker – och hans tankar förändrar världen – och människan.

Ytterligare några 100 år senare grubblar en kvinna över en oförklarlig strålning. Hon tänker, experimenterar och hennes tankar och försök förändrar världen – och människan.

Världens snilleblixtar 1 – ögonblicken som chockade sin samtid och skapade det moderna samhället – är en samling berättelser om människor som såg mer än andra; som vågade tankens gång. Läs om Arkimedes, Galileo, Galilei, James Watt, Georg Stephenson, Marie Curie, Thomas Alva Edison, Henry Ford och John Baird.

Världens snilleblixtar 1 – mer än teknikhistoria. Spännande läsning när den är som bäst – om verkliga människor och stora tankar – små detaljer som fått jättelika verkningar.

Börje Isakson och Georg Johansson har båda arbetat som chefredaktörer på Teknikens värld och redaktionssekreterare på Dagens Industri. De har var för sig och tillsammans skrivit åtskilliga böcker om teknik och teknikhistoria – alltid med människan i centrum.