Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Kan du säga Schibbolet? Svenhammeds journaler och Begrav mitt hjärtas vid Wounded Knee

Kan du säga Schibbolet? Svenhammeds journaler och Begrav mitt hjärtas vid Wounded Knee

Nyskick. Pocket. We only accept orders from Sweden. Pocketfestival! 58 kronor för tre pocket.SE FLER REA POCKET! Sök på REA och POCKET. Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789170374371
Titel
Kan du säga schibbolet?
Författare
Marjaneh Bakhtiari
Förlag
Ordfront Förlag
Utgivningsår
2009
Omfång
424 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
112 x 180 mm Ryggbredd 27 mm
Vikt
230 g
Språk
Svenska
Baksidestext
De är fyra medlemmar. De bor i en gul villa utanför Malmö och är så framgångsrika att de kan hålla sig med städerska. Städerskan Kadefa konstaterar för sin del att den här familjen är komplett galen. Mor och dotter skriker hela tiden i munnen på varandra. Barnen visar ingen respekt för föräldrarna och framför allt har de inte någon känsla för sina rötter. Fast det senaste bråket handlar om att äldsta dottern Parisa, familjens egotrippade dramadrottning, absolut vill uppsöka sina rötter. Hon kräver att få åka till släkten i Tehran för att ta de spektakulära bilder på en uråldrig religiös ceremoni som garanterat ska höja betyget på hennes projektarbete i gymnasiet. Mamma Nouhsin tvärvägrar att skicka sitt barn till prästväldets Iran. Pappa Mehrdad håller med. Fast han håller lite med dottern också. Lillasyster Baran är helt ointresserad av såväl Iran som debatter. Hon hör inte heller vad de andra säger eftersom hon som vanligt har sin iPod inpluggad. Men snart ska bilden förändras för Abbasierna. Snart är inte bara Parisa utan också en vettskrämd Baran på plats i den främmande staden Tehran. På hemmaplan väntar också stora förändringar i familjens liv, samtidigt som Sverige går in i mångkulturåret och integrationsdebatterna rasar runt om i landet. Marjaneh Bakhtiari är tillbaka. Skarpare, roligare, mer klarsynt än någonsin.