Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Barskrapad : konsten att hanka sig fram

Barskrapad : konsten att hanka sig fram

Pocketbok. Leopard Förlag. 2003. 224 sidor.

Mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9173430269
Titel
Barskrapad : konsten att hanka sig fram
Författare
Ehrenreich, Barbara
Förlag
Leopard Förlag
Utgivningsår
2003
Omfång
224 sidor
Bandtyp
Pocket
Vikt
126 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Barskrapad in på bara skinnet!

Den verkligheten mötte den amerikanska journalisten Barbara Ehrenreich när hon i Jack Londons och Günther Wallraffs efterföljd gav sig ut för att beskriva tillvaron för dem längst ner på samhällsstegen i världens rikaste land - USA.

Hon tog jobb som vård- och barbiträde, städerska och affärsbiträde i Minnesota, Maine och Florida. Hon försökte alltid få det bäst betalda arbetet och letade alltid efter den billigaste bostaden på varje plats. Hon begrep inte hur hennes arbetskamrater överlevde på sin knappa lön själv klarade hon det inte!

Hur kan en sådan fattigdom och sådana arbetsvillkor existera sida vid sida med den mest otroliga lyx i det som brukar kallas världens största demokrati? För Ehrenreich är det inte bara möjligt, det är de fattiga, underbetalda, hunsade och kuvade som är förutsättningen för rikedomen. Det är resultatet av marknadskrafternas fria spel den enes död är den andres bröd.

"Ehrenreich är en briljant stilist, vars ironier blixtlikt lyser upp avgrunderna i det amerikanska klassamhället. Hon ser inte bara. Skrivandet engagerar hela kroppen, från minnet av de ömmande fötterna till utslagen i ansiktet. Hennes bok är varken vetenskaplig eller politisk-teoretisk, utan fysisk och inlevande, en rytmisk och väldisponerad roadmovie."
Mikael Löfgren, Dagens Nyheter.

I Barskrapad blottlägger Ehrenreich allt det egenintresse, självförnekande och självförtroende som skiljer de rika från de fattiga, de uppassade från betjänterna, de med egen bostad från de bostadslösa. Denna modiga och uppriktiga bok är en utomordentlig utmaning för att skapa ett mindre ojämlikt samhälle.

Naomi Klein