Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Innan hon träffade mig

Innan hon träffade mig

Häftad bok Bakhåll. 2020. 220 sidor.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789177425342
Titel
Innan hon träffade mig
Författare
Barnes, Julian
Förlag
Bakhåll
Utgivningsår
2020
Omfång
220 sidor
Bandtyp
Danskt band
Språk
Svenska
Baksidestext
Romanen Innan hon träffade mig av Julian Barnes i översättning av Andreas Vesterlund.

En drabbande kärlekshistoria som visar vilka oanade förvecklingar kärleken kan utlösa...

Huvudpersonen heter Graham, han är historielärare på Londons universitet. Han är gift med Barbara och har tonårsdottern Alice. Det har börjat gå rutin och även en smula leda i äktenskapet. Ibland undrar Graham vad han egentligen har gemensamt med sin fru, förutom dottern. Inga gemensamma intressen, inga gemensamma drömmar, inga gemensamma förhoppningar.

På en fest blir han förtjust i en originell och intressant kvinna, Ann. Hon känns så levande, så spännande. De följande veckorna kan han inte sluta tänka på henne. Till sist tar han mod till sig och ringer upp henne, föreslår lunch. Ann tvekar inte att inleda ett förhållande med honom, ett förhållande som till att börja med hålls mycket hemligt.

Ungefär så börjar många romaner. Det som gör Barnes variation på den typiska otrohetsberättelsen unik finns i vad som sedan följer - när Graham börjar forska i Anns förflutna. Vad sysslade hon med innan hon träffade mig?

Annars är Barnes kanske mest känd för romanen Känslan av ett slut, som blev framgångsrik biofilm. Han slog igenom på 80-talet med Flauberts papegoja och har sedan dess skrivit ett tjugotal böcker - romaner, noveller, essäer. En världshistoria i 101/2 kapitel var en roman berättad i olika stilar om mänsklighetens historia, disparata kapitel som sammanhölls av frågan vad vi kan veta och begripa. England, England var en satirisk roman om den cyniska kommersialismen. Livslägen var en essäbok han skrev för att bearbeta sorgen efter hustrun Pats död. På Bakhåll finns tidigare böckerna Citronbordet och Metroland.

"Barnes prosa är stilistiskt fulländad, återhållsam och omärklig. Orden talar av sig själva, inte med någon annans röst, där finns inte en stavelse som inte hittar hem."
Värnamo Nyheter

"Julian Barnes är den engelska samtidsromanens suverän."
Curt Bladh, Sundsvalls Tidning

"Julian Barnes utmanar, ofta på ett radikalt sätt, våra invanda idéer, men han gör det med lätt handlag och en spjuveraktig glimt i ögat."
Svenska Dagbladet

"Julian Barnes tycks helt enkelt oförmögen att skriva en enda oskön mening, eller ens ett ord för mycket."
Nina Lekander, Expressen

Julian Barnes roman Innan hon träffade mig. Översättning Andreas Vesterlund. ISBN 978 91 7742 534 2. Högkvalitetspapper, sydda ark, mjuka pärmar med flikar. 224 sidor.
Ytterligare författare: Barnes, Julian
Ytterligare översättare: Vesterlund, Andreas