Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Italienska bufféer

Italienska bufféer

Ica, 2008 Inbunden, 88s. 28x24cm, 663g. Rikt färgfotoillustrerad.

Mycket gott skick. Svensk text. ISBN 9789153424680. Beskrivning: Den italienska maten ökar hela tiden i popularitet. Den passar vår tid där vi stressar och spinger genom livet och inte tycker oss ha tid till matlagning. Den italienska maten går ofta snabbt. Men italienaren skulle aldrig gå med på att det inte finns tid för mat. Mat är en av hörnpelarna i den mänskliga existensen ? det är inget man slarvar med, annat än möjligen frukosten. Lunchen får gärna ta några timmar. Det är en nordeuropeisk missuppfattning att man lever för att arbeta, eller för den delen att man äter för att leva.

Visst kan det gå snabbt för italienaren att tillaga maten, men den får gärna ta tid att förtära. Mat är ju så mycket mer än intagande av näring. Det är att njuta, känna och uppleva, och inte minst är det ett fantastiskt bra sätt att mötas och umgås. Den italienska matens enkelhet lockar. Det är till synes bara några ingredienser, ofta ganska få, som blandas ihop. Sedan är det klart!

Men allt är inte fantastiskt. Jag är inte den ende som rest runt i Italien och ätit på restauranger och ofta kunnat konstatera att huvudrätterna ? secondi- kan man hoppa över. Den italienska maten är som bäst i smårätterna, förrätterna ? antipasti- och rätten därpå ? primi ? där pasta, risotto och soppa dukas fram.

Paletten med efterrätter ? dolci- brukar vara ganska begränsad men gör sällan någon besviken ? man vet vad som fungerar. I Italien har man självförtroende nog att servera färsk frukt som dessert. Så att göra ean bok med italienska bufféer är egentligen självklart. Bjud helt enkelt på det bästa och låt var och en välja själv! T. Tengby

De olika bufféerna i boken innehåller 9 olika recept. Här kommer några exempel:

Buffé Uno

Tre sorters bruschetta

Kycklingspett ?Cacciatora?

Snäckpasta ?Arrabiata? med kräftstjärtar

Buffé Due

Vitello tonnato

Två sorters Gnocci

Vaniljpannacotta med hallonsås

Buffé Tre

Bönsallad, haricots verts ? vita bönor ? pancetta

Mini Pizzor

Granatina (isdrinkar)

Buffé Quattro

Ricottaostfyllda tomater

Inkokta rödbetor i sallad med kapris

Tiramisu

Buffé Cinque ? Grillbuffet

Grillad tonfisk med kapris

Grillad salcicciakorv med stark salsa

Grillad polenta

Buffé Sei- Antipast

Fyra sorters inkokta smålökar med kallskuret

Crostinis

Olika sorters marinerade oliver

Buffé sette ? går mot vintern

Apelsin- och granatäppelsallad

Marinerade ostron i skal

Pumpasoppa

Om författaren: Med skånsk mamma och italiensk pappa är det lätt att trilla in i en kulinarisk värld ? redan som fjortonåring började Marco Baudone arbeta i restaurangbranschen. Han har varit kock i Italien, Frankrike och Sverige ? bland annat på Operakällaren i Stockholm i fem år. Marcos favoritrecept presenteras med Stefan Anderssons läckra bilder och Tomas Tengbys reflektioner kring den italienska maten.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789153424680
Titel
Italienska bufféer
Författare
Marco Baudone - Tomas Tengby
Förlag
Ica Bokförlag
Utgivningsår
2004
Omfång
94 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
237 x 278 mm Ryggbredd 13 mm
Vikt
657 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Den italienska maten ökar hela tiden i popularitet. Den passar vår tid där vi stressar och springer genom livet och inte tycker oss ha tid till matlagning. Den italienska maten går ofta snabbt. Men italienaren skulle aldrig gå med på att det inte finns tid för mat. Mat är en av hörnpelarna i den mänskliga existensen det är inget man slarvar med, annat än möjligen frukosten. Lunchen får gärna ta några timmar.

Mat är ju så mycket mer än intagande av näring. Det är att njuta, känna och uppleva, och inte minst är det ett fantastiskt bra sätt att mötas och umgås. Den italienska matens enkelhet lockar. Det är till synes bara några ingredienser, ofta ganska få, som blandas ihop. Sedan är det klart!

Den italienska maten är som bäst i smårätterna, förrätterna antipasti- och rätten därpå primi där pasta, risotto och soppa dukas fram. Paletten med efterrätter dolci- brukar vara ganska begränsad men gör sällan någon besviken man vet vad som fungerar. I Italien har man självförtroende nog att servera färsk frukt som dessert. Så att göra en bok med italienska bufféer är egentligen självklart. Bjud helt enkelt på det bästa och låt var och en välja själv!

Marco Baudone har varit kock i Italien, Frankrike och Sverige bland annat på Operakällaren i Stockholm i fem år. Marcos favoritrecept presenteras med Stefan Anderssons läckra bilder och Tomas Tengbys reflektioner kring den italienska maten.