Italienska bufféer
Ica, 2008 Inbunden, 88s. 28x24cm, 663g. Rikt färgfotoillustrerad.
Mycket gott skick.
Svensk text. ISBN 9789153424680. Beskrivning: Den italienska maten ökar hela tiden i popularitet. Den passar vår tid där vi stressar och spinger genom livet och inte tycker oss ha tid till matlagning. Den italienska maten går ofta snabbt. Men italienaren skulle aldrig gå med på att det inte finns tid för mat. Mat är en av hörnpelarna i den mänskliga existensen ? det är inget man slarvar med, annat än möjligen frukosten. Lunchen får gärna ta några timmar. Det är en nordeuropeisk missuppfattning att man lever för att arbeta, eller för den delen att man äter för att leva.
Visst kan det gå snabbt för italienaren att tillaga maten, men den får gärna ta tid att förtära. Mat är ju så mycket mer än intagande av näring. Det är att njuta, känna och uppleva, och inte minst är det ett fantastiskt bra sätt att mötas och umgås. Den italienska matens enkelhet lockar. Det är till synes bara några ingredienser, ofta ganska få, som blandas ihop. Sedan är det klart!
Men allt är inte fantastiskt. Jag är inte den ende som rest runt i Italien och ätit på restauranger och ofta kunnat konstatera att huvudrätterna ? secondi- kan man hoppa över. Den italienska maten är som bäst i smårätterna, förrätterna ? antipasti- och rätten därpå ? primi ? där pasta, risotto och soppa dukas fram.
Paletten med efterrätter ? dolci- brukar vara ganska begränsad men gör sällan någon besviken ? man vet vad som fungerar. I Italien har man självförtroende nog att servera färsk frukt som dessert. Så att göra ean bok med italienska bufféer är egentligen självklart. Bjud helt enkelt på det bästa och låt var och en välja själv! T. Tengby
De olika bufféerna i boken innehåller 9 olika recept. Här kommer några exempel:
Buffé Uno
Tre sorters bruschetta
Kycklingspett ?Cacciatora?
Snäckpasta ?Arrabiata? med kräftstjärtar
Buffé Due
Vitello tonnato
Två sorters Gnocci
Vaniljpannacotta med hallonsås
Buffé Tre
Bönsallad, haricots verts ? vita bönor ? pancetta
Mini Pizzor
Granatina (isdrinkar)
Buffé Quattro
Ricottaostfyllda tomater
Inkokta rödbetor i sallad med kapris
Tiramisu
Buffé Cinque ? Grillbuffet
Grillad tonfisk med kapris
Grillad salcicciakorv med stark salsa
Grillad polenta
Buffé Sei- Antipast
Fyra sorters inkokta smålökar med kallskuret
Crostinis
Olika sorters marinerade oliver
Buffé sette ? går mot vintern
Apelsin- och granatäppelsallad
Marinerade ostron i skal
Pumpasoppa
Om författaren: Med skånsk mamma och italiensk pappa är det lätt att trilla in i en kulinarisk värld ? redan som fjortonåring började Marco Baudone arbeta i restaurangbranschen. Han har varit kock i Italien, Frankrike och Sverige ? bland annat på Operakällaren i Stockholm i fem år. Marcos favoritrecept presenteras med Stefan Anderssons läckra bilder och Tomas Tengbys reflektioner kring den italienska maten.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789153424680
- Titel
- Italienska bufféer
- Författare
- Marco Baudone - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 278 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 657 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den italienska maten ökar hela tiden i popularitet. Den passar vår tid där vi stressar och springer genom livet och inte tycker oss ha tid till matlagning. Den italienska maten går ofta snabbt. Men italienaren skulle aldrig gå med på att det inte finns tid för mat. Mat är en av hörnpelarna i den mänskliga existensen det är inget man slarvar med, annat än möjligen frukosten. Lunchen får gärna ta några timmar.
Mat är ju så mycket mer än intagande av näring. Det är att njuta, känna och uppleva, och inte minst är det ett fantastiskt bra sätt att mötas och umgås. Den italienska matens enkelhet lockar. Det är till synes bara några ingredienser, ofta ganska få, som blandas ihop. Sedan är det klart!
Den italienska maten är som bäst i smårätterna, förrätterna antipasti- och rätten därpå primi där pasta, risotto och soppa dukas fram. Paletten med efterrätter dolci- brukar vara ganska begränsad men gör sällan någon besviken man vet vad som fungerar. I Italien har man självförtroende nog att servera färsk frukt som dessert. Så att göra en bok med italienska bufféer är egentligen självklart. Bjud helt enkelt på det bästa och låt var och en välja själv!
Marco Baudone har varit kock i Italien, Frankrike och Sverige bland annat på Operakällaren i Stockholm i fem år. Marcos favoritrecept presenteras med Stefan Anderssons läckra bilder och Tomas Tengbys reflektioner kring den italienska maten.