Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Dalenglitter : en roman om hårt arbete

Dalenglitter : en roman om hårt arbete

Inbunden bok. Weyler Förlag. 1 uppl. 2020. 314 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Ett snällt läst exemplar i mycket gott skick till nära nyskick 189kr

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127167735
Titel
Dalenglitter : en roman om hårt arbete
Författare
Bendjelloul, Wanda
Förlag
Weyler Förlag
Utgivningsår
2020
Omfång
314 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 193 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
506 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"en Stockholmsskildring med rastlös nukänsla, situationskomisk tonträff och roliga dialoger. Alla som är förtjusta i rå arbetarklasshumor: Läs!"
Aftonbladet"Bendjelloul beskriver det enformiga arbetet med underskruvad humor och den lidelsefulla grundligheten hos en som möjligen är på väg att förlora förståndet ...  För detta, om ni inte hade förstått det vid det här laget, är inget annat än en bildningsroman. Därtill faktiskt en synnerligen charmig och känslig sådan."
Dagens NyheterHon har brännmärken på handlederna från tiden vid fritösen. Men nu, när hon flyttats upp till kassan, är allt lättare. Hon kan låta en sedel försvinna i fickan, hon kan spara till ett körkort. Kanske finns en väg bort från hamburgarna.  När en ung polsk släkting plötsligt dör är hon tvungen att resa till hans begravning. I Polen möter hon en helt annan förort än sin egen, och allt tar en oväntad vändning.I romanen Dalenglitter skriver Wanda Bendjelloul om en ung kvinnas uppväxt i Enskededalen i södra Stockholm. Det är en skarp och medryckande debutroman om hårt arbete och om vad klass och ursprung gör med oss."Trots de tunga ämnena är Dalen­glitter lättsam och underhållande läsning. Språket är smidigt, och historien rör sig snabbt framåt, ofta tangerar den det absurda."
Göteborgs-Posten en gedigen, viktig och läsvärd debut som jag önskar blir obligatorisk läsning i gymnasieklasser.
NSD Ömsint och vass debut om förorten Expressen Den verklighetsnära, detaljerade och bildrika samtidskänslan är vad jag faller för i Dalenglitter. Wanda Bendjelloul har en fin känsla för nyanserna i klassmarkörer och för tonårsliv."
Svenska Dagbladet