Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
99 proggplattor

99 proggplattor

Inbunden bok Alfabeta. 1 uppl. 2006. 224 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. De tre författarna väljer totalt ut 99 LP-album som får representera det bästa från den svenska proggrörelsen. En härlig kavalkad över tider som flytt som ger goda minnen.
Rikt illustrerad med LP-konvolut och andra foton. Ingående presentationer av artisterna.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9150106317
Titel
99 proggplattor
Författare
Bengt Eriksson - Mia Gerdin - Stefan Wermelin
Förlag
Alfabeta
Utgivningsår
2006
Omfång
224 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
218 x 228 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
896 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Musikjournalisterna Bengt Eriksson, Mia Gerdin och Stefan Wermelin har i denna förträffliga volym samlat 99 av sina personliga favoriter från 60- och 70-talets politiska musikrörelse.
Här kan man läsa om de olika banden, vilka som spelade, vad låtarna hette, vad låtarna handlade om och vad bandmedlemmarna gör idag. Trots att musiken var mycket ett barn av sin politiska tid är den inte på något sätt bortglömd. Det ges hela tiden ut nya samlings-cd med proggmusik och en del av banden har återuppstått, en eller flera gånger, och spelar än idag.
Bengt Eriksson är författare och frilansjournalist och jobbar bl a på Sveriges Radio och åt Svenska Dagbladet. Han har skrivit om musik sedan 70-talet, bl a boken Från Rock-Ragge till Hoola Bandoola.
Mia Gerdin är journalist och jobbar på Sveriges Radio. Stefan Wermelin jobbar även han på Sveriges Radio och är något så unikt som tvåfaldig Grammis-vinnare.